Ροή Τοπικά

10 πράγματα που μάθαμε το 2023 στα Τρίκαλα

Το 2023 ήταν μια χρονιά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και… ανατρεπτική από κάθε άποψη.

 

 

Το trikalavoice.gr επιχειρεί να καταγράψει τα όσα συνέβησαν. Μάθαμε, λοιπόν, ότι:

-Μέσε σε λίγες μόλις ώρες μπορεί και να πνιγούμε, να χαθούν χωριά, περιουσίες, συνοικίες ολόκληρες, ανθρώπινες ζωές. Οι βεβαιότητες δεν υπάρχουν πια στη ζωή μας και οι εικόνες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 θα μας συνοδεύουν για πάντα (… μέχρι να επαναληφθούν, όπως πολλοί προεξοφλούν).

 

-Στην Ελλάδα το «πάμε και όπου βγει» είναι η σφραγίδα του σύγχρονου κόσμου μας. Το ζήσαμε με τον πιο οδυνηρό τρόπο στο δυστύχημα των Τεμπών.

 

-Τα Τρίκαλα μπορούν να έχουν δυο υπουργούς. Για πρώτη φορά ιστορικά εκπροσωπούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο από δυο πρόσωπα, τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα (εκλεγμένο 1ο βουλευτή Τρικάλων) και τον  Δημήτρη Παπαστεργίου (εξωκοινοβουλευτικό) ως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παλαιότερα, επί Κυβέρνησης Καραμανλή, είχαμε έναν υπουργό (Σωτήρη Χατζηγάκη) και έναν υφυπουργό (Νίκο Λέγκα).

 

-Οι δήμαρχοι στο νομό μας άλλαξαν κατά 50%. Ο Νίκος Σακκάς εκλέχτηκε κανονικά και με το Νόμο, στον Δήμο Τρικκαίων και ο Λευτέρης Αβραμόπουλος στον Δήμο Μετεώρων. Κανονικά συνεχίζουν οι «παλιοί» Κώστας Μαράβας στην Πύλη και Σπύρος Αγναντής στη Φρκαδόνα.

-Το πέταγμα… της πεταλούδας είναι αρκετό να ανατρέψει τα πάντα τα καλώς καμωμένα ως τώρα. Έτσι Χρύσα Ντιντή επικράτησε-τη 2η Κυριακή των εκλογών-του άχαστου μέχρι σήμερα Χρήστου Μιχαλάκη στις περιφερειακές εκλογές και τον διαδέχεται ως αντιπεριφερειάρχης Τρικάλών.

 

-Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δέκα νέοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν στα Τρίκαλα με τον Σακκά και αρκετοί στην αντιπολίτευση.

 

κεντρική πλατεία… δεν θα τελειώσει ποτέ!!!… Παρά τις βαρύγδουπες κατά καιρούς δηλώσεις των της Δημοτικής Αρχής η πλατεία παραμένει ένα απέραντο εργοτάξιο για 2 χρόνια, με τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. να ολοκληρώνεται και να αναζητείται τρόπος να πάει σε «πρόγραμμα γέφυρα».

 

«Μύλος των Ξωτικών» κλείνει τον κύκλο του. Όσο και να μην θέλουμε ούτε… μεταξύ μας να το πούμε έτσι είναι, με την προσέλευση επισκεπτών εντυπωσιακά μικρότερη σε σχέση με άλλα χρόνια. Χρειαζόμαστε προφανώς ένα νέο αφήγημα.

 

Η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο όμορφη, αν δούμε πως έχουν διαμορφωθεί οι όχθες του Ληθαίου σε Ιακωβάκη, Όθωνος, Αμαλίας, Καλαμάτα.

 

«ΒΙΟΛΑΝΤΑ» εξελίσσεται εντυπωσιακά στο νέο success story στο χώρο των τροφίμων. Νέο εργοστάσιο, επέκταση και πλήρη ανακαίνιση του κεντρικού, νέα πρατήρια πώλησης, νέα προϊόντα και ακόμη περισσότερα μερίδια στην αγορά. Ο Κώστας Τζιωρτζιώτης πρωτοπορεί και δίνει το παράδειγμα διατηρώντας χαμηλούς τόνους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης