Τοπικά

14.483 άνεργοι στα Τρίκαλα! Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία…

Καλπάζει η ανεργία στην περιοχή μας, ενώ πολλοί φοβούνται νέο τσουνάμι χαμένων θέσεων τους επόμενους μήνες, στα “απόνερα” της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στο ν. Τρικάλων ανέρχονται στους 14.483!!!… Αν σε αυτούς προσθέσουμε και την “κρυφή ανεργία” τότε ο αριθμός πιθανότατα προσεγγίζει τις 20.000.

Η διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα μιλάει για το ” πώς νιώθουν οι άνθρωποι που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες μας. Αυτό που εισπράττουμε από την καθημερινή επικοινωνία μαζί τους… είναι θυμωμένοι, απελπισμένοι,φοβισμένοι για το πότε και πώς θα βρουν δουλειά. Ακόμη και οι εργαζόμενοι αισθάνονται ανασφαλείς αν θα διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους και κάτω από ποιες συνθήκες. Προσπαθούμε με τους εργασιακούς συμβούλους ανέργων του ΟΑΕΔ να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους στην αναζήτηση εργασίας και να κάνουμε τη σύζευξη μεταξύ των κενών θέσεων εργασίας και των εγγεγραμμένων ανέργων”.

Η ίδια σε αναλυτική τη συνέντευξη στη larissanet.gr αναφέρεται σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ και τις προσπάθειες που γίνονται για εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης