Τοπικά

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στον Πλάτανο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Πλάτανο Τρικάλων επίσκεψη μελών της Ν.Ε. Τρικάλων του Κινήματος Αλλαγής με ομιλήτρια την βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη. Στην συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στον covid 19 και  παραβρέθηκαν μέλη της Ν.Ε. , δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

 

Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση με περισσότερα από  πενήντα άτομα και μάλιστα  μέσα στο κατακαλόκαιρο με τις αγροτικές εργασίες στην κορύφωση της περιόδου. Η βουλευτής αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία αρχίζοντας από την μαύρη επέτειο εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο και τις προκλήσεις του τούρκου Προέδρου κατά την επίσκεψη του στα κατεχόμενα  της Κύπρου. Επισήμανε  ότι το κίνημα Αλλαγής γι’ άλλη μια φορά τηρεί υπεύθυνη στάση στην αντιμετώπιση της πανδημίας με προτάσεις προς την κυβέρνηση που δυστυχώς δεν λαμβάνει υπόψη ή το κάνει με καθυστέρηση. Άσκησε κριτική για λάθη και παραλήψεις τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και στα οικονομικά μέτρα στήριξης των πληγέντων Οι πολλοί και πιο αδύναμοι καθώς και οι άνεργοι δεν έτυχαν ανάλογης στήριξης με εκείνη των ισχυρών.

Αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, στα εργασιακό νομοσχέδιο, στην αυτοδιοίκηση καθώς και στις παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής στον Γεωργικό  και  κτηνοτροφικό Τομέα.

Έγινε ουσιαστική συζήτηση και είναι αξιοσημείωτη η βαθιά γνώση των προβλημάτων από τους ανθρώπους της υπαίθρου. Έγινε αναφορά στην νέα ΚΑΠ και στην έλλειψη διαβούλευσης με τους αγρότες, σε προβλήματα που ανάγονται στον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στην περιοχή καταστρέφοντας καλλιέργειες χωρίς η Πολιτεία να δίνει λύση, καθυστερήσεις στις πληρωμές για παλιά προγράμματα αλλά και στις αποζημιώσεις από θεομηνίες   καθώς επίσης τέθηκαν  ερωτήματα σχετικά με τις συνεργασίες και τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η βουλευτής απάντησε σε όλα τα θέματα, αναφέρθηκε σε επερωτήσεις που ήδη κατέθεσε σε κάποια από αυτά  και δεσμεύτηκε να φέρει στην βουλή θέματα για τα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων με κατάθεση πολύ εύστοχων ερωτημάτων και προβληματισμών αλλά και η διαγενεακή  αλληλεγγύη των ηλικιωμένων στα νέα παιδιά κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Τέλος ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου έθεσε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χωριό.

Η συνάντηση με τους κατοίκους του Πλατάνου χαρακτηρίζεται πλέον επιτυχημένη όχι μόνο για την μεγάλη συμμετοχή αλλά κυρίως για την ουσιαστική κουβέντα και έχει ενδιαφέρον να τονιστεί ότι τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι πλέον κουμπωμένοι και ενοχικοί αλλά περήφανοι για την παράταξη τους, που υπηρέτησε και υπηρετεί την πατρίδα με υπευθυνότητα. Δείχνουν  αποφασισμένοι να δώσουν την μάχη στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν για να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης