Τοπικά

2 δισ. € φθηνότερο από τους Ολλανδούς το master plan Κουρέτα για τη Θεσσαλία

Επί τέσσερις μήνες ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ειδικοί συνεργάτες του, συνάδελφοί του Πανεπιστημιακοί (όλοι ανιδιοτελώς) και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας δούλεψαν ώστε να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο master plan για προστασία της Θεσσαλίας από πλημμύρες (ΕΔΩ).

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Δημήτρης Κουρέτας στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε τη Δευτέρα η κύρια διαφορά με το σχέδιο των Ολλανδών έχει να κάνει με την σήραγγα που θα μπορεί να οδηγεί τα νερά από τη λίμνη Κάρλα στο Αιγαίο, με κόστος σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ και χρονικό ορίζοντα κατασκευής τα 3 χρόνια. Η χρησιμότητα του έργου είναι πολλαπλή καθώς αν συμβεί ξανά φαινόμενο σαν τον Daniel το νερό θα βρίσκει δίοδο στο Αιγαίο και θα γλυτώνει τον Παγασητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το master plan Κουρέτα είναι κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ φθηνότερο από το αντίστοιχο των Ολλανδών που εκτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κύρια διαφορά σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr έχει να κάνει με τα περισσότερα ορεινά φράγματα που προβλέπει η μελέτη των Ολλανδών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης