Τοπικά

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο πρόεδρος των Τρικαλινών ιεροψαλτών

Στην Πόλη των πόλεων, στην αιώνια Βασιλεύουσα του Γένους μας, την Κωνσταντινούπολη, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και Γ. Γραμματεύς της ΟΜΣΙΕ κ. Αθανάσιος Δημητρίου, ως μέλος αντιπροσωπείας της ΟΜΣΙΕ για εργασίες και θέματα που άπτονται της Ψαλτικής τέχνης, αλλά και του ψαλτικού κόσμου.

 

Συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο βρίσκεται σε επικοινωνία από διετίας. Επίσης, είχε επαφές με το τον πρόεδρο Διάκονο π. Βόσπορο Μαγκαφάς, Υπογραμματεα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου  του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου «Μουσικοφίλων του Πέραν», με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο Συλλόγων. Ακολούθως, είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον  Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜτΧΕ κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη και με τους  Δομεστίκους των Πατριαρχικών Αναλογίων  κ. Γεώργιο Κιοσέογλου κ
Γεώργιο Μπακόπουλογια το μέλλον της Βυζαντινής Μουσικής στην Πόλη και για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.
Τέλος, τύχῃ ἀγαθῄ, έψαλε στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Ταταούλων, από τα αναλόγια του οποίου πέρασαν ο Κων/νος Πρίγγος Λεωνίδας Αστέρης κ.α.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης