Τοπικά

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν κινητικές, αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τους σχολείου στο σύνολό τους καθώς και εκπαιδευτικοί.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής. κ. Γεώργιου Παπαπαναγιώτου, σχετικά με τη σπουδαιότητα της καθημερινής άσκησης-άθλησης για υγεία και ποιότητα ζωής. Ακολούθησε η παρουσίαση του καλεσμένου εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, κ. Θέμη Γούλα, αποσπασμένου στην Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που διέπουν το άθλημα της πετοσφαίρισης αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού 3Χ3.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες με τους/τις εποπτεύοντες εκπαιδευτικούς κατευθύνθηκαν στους διαμορφωμένους χώρους άθλησης, όπου διεξήχθησαν οι δραστηριότητες.

Παράλληλα, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου εκτέθηκαν τα έργα ζωγραφικής των μαθητών, σχετικά με τη θεματική της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Μια ομάδα μαθητών τραγούδησε ένα γνωστό μουσικό κομμάτι σε διασκευή με στίχους που είχαν οι ίδιοι γράψει σχετικά με τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άθλησης.

Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας ήταν ως εξής: Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Σκυταλοδρομίες, Αντιπτέριση, Χοροί παραδοσιακοί και σύγχρονοι και το φιδάκι της διατροφής (κινητικό παιχνίδι με οδηγίες σωστής διατροφής).

Οι δραστηριότητες δομήθηκαν πάνω στην ιδέα της συμπερίληψης και χωρίς αποκλεισμό για τους μαθητές/τις μαθήτριες που συμμετείχαν στα ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανέλαβαν το ρόλο των διαιτητών και των προπονητών των ομάδων με αποτέλεσμα οι αγώνες να κυλήσουν ομαλά στο πλαίσιο της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι». Στο τέλος, όλες οι ομάδες επιβραβεύθηκαν με στεφάνι ελιάς για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ο ζήλος και η αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών του σχολείου που έφεραν εις πέρας με επιτυχία τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης