Ροή Τοπικά

30% πτώση στους τζίρους κατά τις θερινές εκπτώσεις, στα Τρίκαλα

Απογοητευτικά τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου και του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ που πραγματοποίησε την καθιερωμένη περιοδική έρευνα για τις θερινές εκπτώσεις του 2020.  Όπως συνάγεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων σημείωσαν μεγάλη πτώση, με τις επιδόσεις να χειροτερεύουν ακόμη και σε σχέση με το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων του Ιουλίου. Χωρίς αμφιβολία, το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από την αύξηση των κρουσμάτων  κατά τη διάρκεια του Αυγούστου σε συνδυασμό με τα απαραίτητα για την υγεία των πολιτών μέτρα που ελήφθησαν. Ωστόσο, τα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση φαίνεται να απέτρεψαν την ολοκληρωτική κατάρρευση της αγοράς.

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι μισές επιχειρήσεις (50%) εκτιμούν πως οι πωλήσεις τους υποχώρησαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων. Αντίθετα, μόλις μία στις τέσσερις (26%) σημείωσε ηπιότερη πτώση πωλήσεων έως 20%.

Για την πλειονότητα των επιχειρήσεων (60%) η αγοραστική κίνηση είναι καλύτερη κατά το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση αυτή που καλούμαστε να διαχειριστούμε» λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας «ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το σύνολο των συναδέλφων κάνει τεράστια προσπάθεια διατήρησης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με την Κυβέρνηση αναζητώντας λύσεις και κοινές δράσεις».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης