Τοπικά

4 χρόνια… «του Αρχιεπισκόπου ημών Χρυσοστόμου» (video-φώτο)

Στην τέταρτη επέτειο της εκλογής του στο Επισκοπικό Υπούργημα ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα την Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών χοροστάτησε του Όρθρου και ενεδύθηκε των Αρχιερατικών Αμφίων έμπροσθεν του Ιερού Βήματος.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr συμπαραστατούμενος από κληρικούς της καθ’ ημάς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το βράδυ της Δευτέρας την Ιερά Αγρυπνία και θυμήθηκε τις ώρες εκείνες, της 9ης Οκτωβρίου του 2015, όταν και η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών και δυο μέρες αργότερα χειροτονούνταν εις το Επισκοπικό αξίωμα υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Ο κ. Χρυσόστομος μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς καθώς και μύρο του Αγίου Δημητρίου, το λείψανο του οποίου φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ναό.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών θεωρεί το σημαντικότερο των επιτευγμάτων του σε αυτά τα 4 χρόνια διακονίας του από τη θέση του Επισκόπου, την αναζωπύρωση της λατρευτικής ζωής της Μητρόπολης (Αγρυπνίες και Θείες Λειτουργίες), αλλά και το καθιέρωσε την εορτή των «Εν Τρίκκη Αγίων» το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Οκτώβρη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης