Τοπικά

46 κρούσματα σε 15 μέρες. Γιατί επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα

trikalavoice.gr

Ως μια από τις περιοχές με συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφεται η περιοχή μας.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  σύμφωνα με ενημέρωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα από τις 6 Αυγούστου καταγράφηκαν συνολικά 71 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 46 τον Σεπτέμβριο, μέσα σε ένα μόλις δεκαπενθήμερο. Ο δείκτης μετάδοσης Rt ανεβαίνει επικίνδυνα και με τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν γίνεται μια προσπάθεια να περιοριστεί, δίχως να αποκλείονται και νέα αν χρειαστεί.

Από σήμερα τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, αν και θεωρείται πιθανό να επιτραπεί το delivery. Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, με ισχυρή πιθανότητα παράτασης.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται:

“Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τετάρτη 16-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τετάρτη 30-09-2020 και Ω/06:00.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής,
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Πάρου (και Αντίπαρος)
  • Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν: Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, καθώς και η Μύκονος”.

Διαβάστε επίσης