Ροή Τοπικά

500 (τουλάχιστον) νέοι μετανάστες αναμένονται στα Τρίκαλα

Μέρες 2016 αναμένεται να ξαναζήσει η περιοχή μας καθώς επιλέγεται να υποδεχθεί πρόσφυγες που θα μεταφερθούν απ’ τα νησιά.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr σε πλήρη εφαρµογή τίθεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυµφόρηση από τον υπερπληθυσµό νησιών του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, µέσω της µεταφοράς συνολικά 20.000 προσφύγων και µεταναστών στην ενδοχώρα.

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να μεταφερθούν συνολικά περί τους 20.000 μετανάστες και οι 2.700 από αυτούς στη Θεσσαλία. Αν πάει αναλογικά η κατανομή στους Νομούς της Θεσσαλίας τότε στο Νομό Τρικάλων αναμένονται περί τους 500, ίσως και παραπάνω, μετανάστες.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να φιλοξενηθούν αυτοί είτε σε παλιές βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες (υπάρχουν από παλιότερα σκέψεις για 2-3 τέτοιες περιπτώσεις στα Τρίκαλα), είτε σε ξενοδοχειακές μονάδες (ορεινά Πύλης και Καλαμπάκας).

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η πόλη των Τρικάλων είχε υποδεχθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, αρχικά στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας, έπειτα στο Φρούριο και στο παλιό «ΑΤΛΑΝΤΙΚ». Προωθήθηκαν σε άλλες χώρες, ενώ πολλοί εξ αυτών παρέμειναν στα Τρίκαλα, σε ενοικιαζόμενα σπίτια, από ειδικό πρόγραμμα που διαχειρίστηκε η e-trikala.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης