Τοπικά

550 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα. Ξεκινάει τέλος του μήνα

trikalavoice.gr

Το φιλόδοξο σχέδιο της ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή εντός του μηνός, το αργότερο αρχές του επόμενου, η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων.

 

Μάλιστα σήμερα-αύριο αναμένεται αυτό το σχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, έτσι ώστε οι πολίτες να καταθέσουν τις ενστάσεις, αλλά και τις προτάσεις τους. Εντωμεταξύ ο Γιώργος Ζιώγας, επικεφαλής της “Αστικής Ανάπτυξης” η οποία και υλοποιεί το σχέδιο προχωρά στις παρεμβάσεις στην πόλη με στόχο αφενός να επιτρέψει στο κέντρο να “ανασάνει”, αφετέρου δε να διευκολυνθούν και οι μόνιμοι κάτοικοι αυτού. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο νέος σχεδιασμός προβλέπει 550 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (από 800 plus που προβλέπονταν αρχικά).

“Στόχος μας” λέει ο ίδιος “είναι να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα στους κατοίκους της πόλης ότι δεν τους είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις εντός της πόλης. Με την εφαρμογή του μέτρου προφανώς και δεν λειτουργούμε τιμωρητικά, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να φτάνουν ακόμη και με το Ι.Χ. τους στο κέντρο, να κάνουν τις δουλειές τους και να φεύγουν. Έτσι βάζουμε τέλος και στο φαινόμενο που τώρα επικρατεί με μόνιμα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ξεχασμένα, σε κεντρικές οδούς ή κατάληψη θέσεων από μηχανάκια και ποδήλατα μπροστά από καταστήματα”.

Διαβάστε επίσης