Τοπικά

595 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο-Σήμερα οι τελευταίοι 25

trikalavoice.gr

Εξαιρετικά κινήθηκε η διαδικασία εμβολιασμού ιατρών και νοσηλευτών του Νομού μας στο Νοσοκομείο Τρικάλων την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr εμβολιάστηκαν 595 άτομα, ενώ σήμερα εμβολιάζονται και οι 25 τελευταίοι από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας. Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες εκτός από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις σε πολύ λίγα άτομα, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Μέσα στο μήνα οι εμβολιασθέντες αναμένεται να λάβουν και τη δεύτερη δόση, ενώ από τις 20 του μήνα προγραμματίζεται η έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού για τον covid-19.

Εντωμεταξύ το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 85 ετών και άνω, για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει στην αυριανή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00 και η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου. Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να εμβολιασθούν περίπου 120.000 άτομα.

Πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκα στην περιοχή μας. Καμία σύλληψη

Δείτε όλες τις τελευταίες  Ειδήσεις   από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο