Τοπικά

6 χρόνια “του Αρχιεπισκόπου ημών Χρυσοστόμου”. Επέτειος εκλογής (εικόνες)

Την 9η Οκτωβρίου του 2015 η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση ως νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών στη θέση του παραιτηθέντος, Μακαριστού πια, Κυρού Αλεξίου.

 

Κρίθηκε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος άνδρας ικανός και ιεροπρεπής για να διαποιμάνει καλώς την ιστορική μας Μητρόπολη. Στα 6 αυτά έτη κηρύττει το Λόγο της Αληθείας και με πολύ κόπο και προσωπικές θυσίες, ακόμη και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ανοίγει τους Ναούς στο λαό του Κυρίου. Πλήθος λατρευτικών εκδηλώσεων, Λιτανείες, Αγρυπνίες και πολλές χειροτονίες νέων κληρικών τελέστηκαν αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Χρυσόστομος εγκαινίασε τον πρώτο περίλαμπρο Ναό αφιερωμένο στη μνήμη του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου, καθώς και το Ναό του Αγίου Οικουμενίου, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Σταγών. Καθιέρωσε επίσης την εορτή πάντων των εν Τρίκκη Αγίων, η μνήμη των οποίων τιμάται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου κάθε έτους. Προσφάτως, μόλις προχθές, προχώρησε σε μια γενναία κίνηση, καταθέτοντας πρόταση μετονομασίας της Μητροπόλεώς μας σε “Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης” έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με την γειτονική Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων η οποία πλέον είναι μόνιμη και οι “Σταγοί” είναι η αρχαία ονομασία της Καλαμπάκας.

Ευχές από το trikalavoice.gr στον Σεβασμιώτατο να εξακολουθήσει με τον ίδιο ζήλο να διαποιμαίνει το Χριστεπώνυμο πλήθος της Μητροπόλεώς μας.

 

Διαβάστε επίσης