Τοπικά

6.572 αιτήσεις στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ. 30 εκ. € “ζεστά” στην αγορά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr κατατέθηκαν 6.572 οριστικοποιημένες αιτήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 199.793.045,9 €. 

Οι αιτήσεις για τον προϋπολογισμό των 30.000.000 € ανέρχονται σε 1.013  διαμορφώνοντας την βάση ένταξης στο 63,38.

Η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ, χωρίς επιστροφή. Το καταβληθέν ποσό θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021.-Αποδεκτές είναι οι αιτήσεις επιχειρήσεων που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019. Δεν απαιτείται εγγυητική επιστολή ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο πλην της φορολογικής δήλωσης. Η χρηματοδότηση γίνεται απευθείας χωρίς την μεσολάβηση Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού.

Όπως δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός “παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, να στηρίξουμε τον άνθρωπο πρώτα και τις επιχειρήσεις. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρεμβάσεων που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια από την αρχή της πανδημίας, ρίχνοντας στην αγορά 165 εκ. € συνολικά, διευκολύνονται κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας να παραμείνουν όρθιες, ζωντανές και να συνεχίσουν να προσφέρουν στην τοπική οικονομία και στην αγορά εργασίας. Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση εκπονώντας συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας, με τη λήξη αυτής της περιπέτειας της πανδημίας”.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο