Τοπικά

75 ασθενείς με covid-19 στο Νοσοκομείο

Δοκιμάζονται οι αντοχές του Νοσοκομείου Τρικάλων με τους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό να φτάνουν το πρωί της Τρίτης τους 75 συνολικά, 64 στην πτέρυγα covid-19 και 11 στη ΜΕΘ (… με 12 συνολικά κλίνες διαθέσιμες!!!).

 

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται οριακή, ήδη από την Παρασκευή έχει ανοίξει ολόκληρος ο 4ος όροφος για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ εξετάζεται το σενάριο απορρόφησης κι άλλων κλινικών. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού τις δυο τελευταίες εβδομάδες στα Τρίκαλα αγγίζουν τα 1.000.

Μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Ματίνα Παγώνη, ανέφερε πως στα Τρίκαλα ενόψει Μύλου των Ξωτικών αν αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών, γίνονται πολλά τεστ και αυξηθούν οι έλεγχοι, τότε σε 2-3 εβδομάδες θα αρχίσει να πέφτει ο επιδημιολογικός δείκτης:

« Στη φάση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα Τρίκαλα, θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων, να γίνονται πολλά τεστ ώστε να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί και να μην μεταδίδουν, και πολλοί έλεγχοι. Αν γίνουν αυτά τώρα, σε 15-20 μέρες τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Είναι τρεις πολύ απαραίτητες ενέργειες.

Γνωρίζω ότι η εκδήλωση που ετοιμάζετε στα Τρίκαλα, ο Μύλος των Ξωτικών, συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Αν το πάρετε επάνω σας, να φοράνε οι επισκέπτες μάσκα, να κρατάνε αποστάσεις, και να ελέγχονται σωστά τα πιστοποιητικά, δηλαδή να υπάρχει αυτό που λέμε ατομική ευθύνη, τότε δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Είπα και πέρυσι τέτοιον καιρό ότι δεν θα κάναμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων, αλλά με 7000 κρούσματα τη μέρα δεν το βλέπω ούτε φέτος. Αναρωτιέμαι πάντως, ποιος έχει διάθεση να πάει σε ρεβεγιόν με τέτοια κατάσταση.»

 

Διαβάστε επίσης