Τοπικά

8 πράγματα που μάθαμε αυτόν τον Σεπτέμβριο στα Τρίκαλα

Ο Σεπτέμβριος που έφυγε ήταν δίχως άλλο ο δυσκολότερος μήνας της ζωής μας. Πέρα από το τι έχει βιώσει ο καθένας προσωπικά στη ζωή του, αυτό που είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά μας σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ντοκιματέρ με φυσικές καταστροφές του Netflix, ήταν εφιαλτικό.

 

Για να θυμηθούμε τι μάθαμε:

  1. Ότι είμαστε πολύ μικροί και εξαιρετικά αδύναμοι μπροστά στη δύναμη και στην οργή της φύσης. Ότι κάναμε τόσα χρόνια σε αυτή μας το γύρισε… πίσω με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
  2. Ότι η πόλη των Τρικάλων μπορεί να πλημμυρίσει, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον Ληθαίο ποταμό, οπότε… από θαύμα ή από τύχη τη γλυτώσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  3. Ότι ο εφιάλτης δεν τελείωσε και δεν θα επαναληφθεί σε… 1.000 και κάτι χρόνια, μιας και μέσα σε 20 μέρες γλυτώσαμε στο τσακ δεύτερη πλημμύρα. Παράδειγμα ο πολύπαθος Βόλος.
  4. Ότι στη Φαρκαδόνα έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Αυτοδιοικητικοί κατώτεροι των περιστάσεων, ο ένας να καρφώνει τον άλλον ακόμη και τις στιγμές της μεγάλης κρίσης, οι μεν μοίραζαν πίτσες στους δικούς τους πλημμυροπαθείς και οι δε κοίταγαν τα σκουπίδια και τα νεκρά ζώα και περίμεναν το στρατό να έρθει να τα μαζέψει.
  5. Ότι δεν έχουμε Κράτος. 20 μέρες μετά τις φονικές πλημμύρες μόλις χθες-προχθές μάζεψαν τα νεκρά ζώα, ενώ περί αποζημιώσεων και άλλων… ουδείς μπορεί να βγάλει άκρη. Τα 6.600 € που έταξαν άλλοι τα πήραν, άλλοι δεν τα πήραν. Μπάχαλο…
  6. Ότι… δεν είμαστε άνθρωποι εμείς. Υπάρχουν οικογένειες σε χωριό των Τρικάλων που έχασαν τα πάντα μα δεν μπορούν να βρουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πόλης γιατί παραμένουν άλλοι, από το ίδιο χωριό που το σπίτι τους… δεν έπαθε τίποτα!!!…
  7. Ότι… είμαστε άνθρωποι και είμαστε πολλοί. Ο εθελοντισμός ήταν και παραμένει συγκινητικός και η προσφορά σε χρήματα, προϊόντα, φιλοξενία σε όλα, πρωτόγνωρη. Μπράβο στον ανώνυμο εθελοντή.
  8. Ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι…. ουσιαστικές τελικά και πόσο χρειαζόμαστε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, και σε ανάλογες που θα ξανάρθουν, ανθρώπους σοβαρούς και με γνώσεις.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης