Τοπικά

APIS. Μαθητική-εικονική επιχείρηση στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στο εργαστήριο Ρομποτικής και Καινοτομίας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για την μαθητική εικονική επιχείρηση “APIS”, παρουσία του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος Εικονικών Επιχειρήσεων από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Ο κ. Καλλιάρας μετέφερε στους μαθητές του σχολείου μας την εμπειρία του Δήμου σε παρεμφερή ζητήματα και αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος που είναι:

·         η ανάδειξη των δυνατοτήτων των μαθητών/τριών σε επίπεδο γνώσεων και επαγγελματικών δυνατοτήτων

·         η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της συμμετέχουσας ομάδας στο πλαίσιο σχολικής δραστηριότητας και

·         η ενίσχυση της επαφής σχολείων – κοινωνίας.

Η ομαδική συνεργασία μέσα από το πρόγραμμα αυτό δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρεία και να κατανοήσουν όλα τα στάδια ίδρυσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και να τα χρησιμοποιήσουν δημιουργικά. Παράλληλα, όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα διαδικτυακό τεστ για το «Εntrepreneurial Skills Pass (ESP)-Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων» του JA Worldwide, για να αποκτήσουν το «πτυχίο μαθητικής επιχειρηματικότητας» που αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, να παρουσιάσουν όλα τα βήματα που έχουν ακολουθήσει μέχρι στιγμής που αφορούν στη δημιουργία της δικής τους εικονικής επιχείρησης με τον διακριτικό τίτλο “APIS” και να θέσουν στον κ. Χάρη Καλλιάρα ερωτήματα που τους απασχολούσαν.

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, οι καθηγητές που υλοποιούν το πρόγραμμα κ. Γεώργιος Γίδας, κα. Ευαγγελία Μανίκα και κ. Ευάγγελος Μαντζάνας και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον κ. Χάρη Καλλιάρα και το Δήμο Τρικκαίων για τη υποστήριξη  και την βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

 

Διαβάστε επίσης