Ροή Τοπικά

Café…Nomarxia!… Αναβαθμίζει το κτίριο ο Δήμος Τρικκαίων

Ποσό άνω των 3 εκ. € αναμένεται να εκταμιευτεί από το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στόχος της Δημοτικής Αρχής των Τρικκαίων, όπου και ανήκει το κτίριο, είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του κτιρίου, καθιστώντας το παράλληλα σε σημείο αναφοράς για την πόλη. Ήδη τα καταστήματα στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος αυτής έχουν αδειάσει και έχουν νοικιαστεί σε νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι ακολουθούν νέα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων δεν έχει πρόθεση «έξωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα, η οποία λειτουργεί από δεκαετιών εκεί, αλλά θα ανοίξει το αίθριο στο κέντρο του κτιρίου δημιουργώντας μια εσωτερική πλατεία με καταστήματα εστίασης.

Το κόστος είναι υψηλό και όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου «το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ που έρχεται για τα Τρίκαλα είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, με πολλά χρήματα και πολλά έργα πολύ χρήσιμα. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι επιδιόρθωση του κτηρίου της Νομαρχίας, και πλέον μπορούμε να το εντάξουμε, τώρα που έχει λυθεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ανήκει και επίσημα στο Δήμο Τρικκαίων. Χρειάζεται ενεργειακή αναβάθμιση, και θέλουμε να αναδείξουμε το αίθριο που υπάρχει στο μέσον του κτηρίου γι αυτό και αδειάσαμε τα εσωτερικά μαγαζιά. Οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας προφανώς και θα παραμείνουν στο χώρο που είναι και τώρα. Είναι μεγάλο το έργο, θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουμε να φτιάξουμε όλα όσα έχει ανάγκη το κτήριο αυτό. Σε συνδυασμό με την καινούργια λαϊκή αγορά και την κεντρική πλατεία, θα είναι μια σειρά έργων που είχαν δρομολογηθεί την τελευταία πενταετία και μπαίνουν πλέον σε φάση υλοποίησης».

Διαβάστε επίσης