Τοπικά

ΕΚΤΑΚΤΟ. Έφτασε ελικόπτερο και σβήνει τη φωτιά στα Στουρναρέικα (video)

Επιτέλους, μετά από 4 μέρες, έφτασε πυροσβεστικό ελικόπτερο με το πρώτο φως της ημέρας στα Στουρναρέικα. Πραγματοποιεί ρίψεις νερού στη φωτιά που έχει ξεσπάσει και κατακαίει από τη Δευτέρα πάνω από το δάσος. Το ελικόπτερο έφτασε με προσωπική παρέμβαση και έκκληση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη ο οποίος ήταν όλη νύχτα στο σημείο μαζί με τον έτερο αντιπεριφερειάρχη Ντίνο Μπάρδα.

 

Η πιο δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους και παραθεριστές των Στουρναρέικων καθώς η φωτιά στην κορυφή Μπουζιάρη η οποία προκλήθηκε από κεραυνό τη Δευτέρα πήγε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν με ανακούφιση να φτάνει το ελικόπτερο. Δείτε πως το κατέγραψε  η Αθανασία Κατσαρού για το trikalavoice.gr:

 

Όπως κατέγραψε εξ αρχής το trikalavoice.gr (ΕΔΩη αναζωπύρωση παρατηρήθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν και οι εστίες της φωτιάς εξαπλώθηκαν σε πολλά σημεία. Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο:

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμεναν σε επιφυλακή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, δίχως ωστόσο να μπορούν να παρέμβουν καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση του σημείου. Εκτός από το ελικόπτερο, εθελοντές από το χωριό συγκεντρώνονται και πιθανόν σήμερα να κάνουν μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το σημείο.

Διαβάστε επίσης