Τοπικά

Lockdown: Διευκρινήσεις για το… μάζεμα ελιάς και την άθληση

Η Πολιτική Προστασία δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις  θέματα όπως με το μάζεμα ελιάς και την άθληση.

Αναφορικά με το μάζεμα της ελιάς, που γίνεται ακριβώς αυτή την εποχή, έχουν καθοριστεί τα απαιτούμενα έγγραφα τόσο για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες όσο και για κληρονόμους ιδιοκτήτες ή ετεροεπαγγελματίες: βεβαιώσεις μετακίνησης και δήλωση ΟΣΔΕ για αγρότες, για ετεροεπαγγελματίες το Ε9, ενώ πρέπει να δηλωθούν οι γεωγραφικές συντεταγμένες και το ωράριο της δουλειάς. Οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες αλιείς, που ενώ έχουν πληρώσει άδεια αξίας 150 ευρώ χάνουν τη φετινή σεζόν λόγω κορωνοϊού, θα πρέπει να ικανοποιηθούν με τη συμβιβαστική λύση της παράτασης της ισχύος της εν λόγω άδειας για άλλον έναν χρόνο.

Ο μαγικός αριθμός 6, που περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση, αλλά και βόλτα κατοικίδιου, προβληματίζει πολίτες και κράτος. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας συνιστάται η άσκηση να γίνεται σε εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις στη γειτονιά ή στον δήμο κάθε πολίτη.

Οριο στα μηνύματα προς το παρόν δεν υφίσταται, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει. Άλλωστε, το σύστημα μπορεί να απαντήσει αρνητικά στο αίτημά μας, αν διαπιστώνει μεγάλη κινητικότητα σε μια περιοχή.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο