Τοπικά

Lockdown… τέλος!… Ελεύθερες από σήμερα οι μετακινήσεις

Με κατάργηση της υποχρεωτικής αποστολής SMS και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων από την Παρασκευή, η χώρα περνά στο επόμενο στάδιο της επαναφοράς στην κανονικότητα.
Το lockdown για τη νόσο COVID-19 ολοκληρώνεται επίσημα, την Παρασκευή, αφού καταργείται η υποχρεωτική αποστολή SMS για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, μια ημέρα μάλιστα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ακόμα, το λιανεμπόριο απελευθερώνεται από το click away και το click inside, καθώς καταργείται και η υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13032, με προκαθορισμένο ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα.
Επιπλέον, η απαγόρευση κυκλοφορίας πλέον θα ισχύει από τις 00:30 έως και τις 05:00 ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και επιτρέπονται εκ νέου οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό επιτρέπονται εκ νέου από την Παρασκευή (14/05), ωστόσο το ταξίδι προς τα νησιά θα διέπεται από ορισμένες προβλέψεις.
Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες στα νησιά θα πρέπει να διαθέτουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση ή αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test/self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης από δύο έως και εννέα μήνες μετά την ασθένεια.
Πάντως, τους ελέγχους για τις βεβαιώσεις θα εκτελούν οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 5 ετών και άνω.
Επισημαίνεται πως η φόρμα Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ για εισερχόμενους τουρίστες και το αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης