Τοπικά

MASTER PLAN Γιαγιάκου για τη γεωργία του μέλλοντος στη Θεσσαλία

Νέα συνάντηση με Καθηγητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση MASTER PLAN για τη γεωργία του μέλλοντος στη Θεσσαλία είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος στην έδρα της Σχολής στο Βόλο.

 

Σε συνέχεια των δράσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλίας στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Γιαγιάκος είχε τον περασμένο Ιούλιο, συνάντηση με καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τους οποίους συμφωνήθηκε η υλοποίηση  ολοκληρωμένης μελέτης στρατηγικής και ανάπτυξης δυναμικών καλλιεργειών στη Θεσσαλία, όπως δενδροκομία, λαχανοκομία, αρωματικά φυτά, θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι οποίες ενισχύουν το εισόδημα των παραγωγών συμβάλλοντας στη διεύρυνση της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το συντονισμό της δράσης, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση, στην έδρα της Σχολής  στο Βόλο, μεταξύ του κ. Γιαγιάκου, του Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκου Δαναλάτου,  του Προέδρου του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Τσιρόπουλου,  του Καθηγητή Δενδροκομίας κ. Γιώργου Νάνου, του Ομότιμου Καθηγητή κ. Θεοφάνη Γέμτου  και του Επίκουρου Καθηγητή κ. Κυριάκου Γιαννούλη, στην οποία συμφωνήθηκε κάθε Τμήμα της Σχολής να καταρτίσει το επόμενο διάστημα, ένα περίγραμμα της πρότασης για την ανάπτυξη των επιμέρους τομέων της γεωργίας (δενδροκομία, λαχανοκομία, αρωματικά φυτά κλπ.) στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε για την ανάδειξη και στήριξη της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας να έρθει ο κ. Γιαγιάκος σε επαφή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό  και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό με τον οποίο υπάρχει συναντίληψη και ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης