Ροή Τοπικά

MODUS OPERANDI. Τι αναφέρει η δικογραφία για το Μεταφορών

Από τον Νοέμβριο του 2019 παρακολουθούνταν οι 9 κατηγορούμενοι ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης» που δρούσε στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσε όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ στη δικογραφία υπάρχει αναφορά και για οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί εντός των αιθουσών όπου διενεργούνταν οι θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία οι ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών «χρέωναν» τουλάχιστον 1.300 € το άτομο για απόκτηση διπλώματος με την παράτυπη διαδικασία, έναντι 450 € για τη νομότυπη.

Όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις τα χρήματα αυτά μοιράζονταν στους υπαλλήλους κλιμακωτά, καθώς γίνονται αναφορές για «ταρίφα 500 €» από ορισμένους, ακόμη δε και 100 ή 50 € από άλλους. Υπάρχουν δε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για τους οποίους γίνεται αναφορά από τους άλλους, ότι θα πάρουν δηλαδή χρήματα και για λογαριασμό τους, δίχως να επιβεβαιώνεται απαραίτητα αυτό. Φαίνεται να προκύπτει ότι δεν είχαν όλοι οι κατηγορούμενοι τον ίδιο βαθμό συμμετοχής στα όσα γίνονταν, ενώ κάποιοι δηλώνουν και άγνοια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει το Εσωτερικών Υποθέσεων οι υπάλληλοι φέρονται να βεβαίωναν ψευδώς και έναντι χρηματικής αμοιβής ότι ύστερα από έλεγχο που διενεργούσαν στις συγκεκριμένες Σχολές Οδηγών οι υποψήφιοι για δίπλωμα παρακολουθούσαν τη θεωρητική εκπαίδευση.

Την προηγούμενη μέρα των εξετάσεων οι Σχολές παρείχαν στους υποψηφίους οδηγούς τα θέματα των εξετάσεων και αφού αυτοί συμπλήρωναν χειρόγραφα τις ορθές απαντήσεις ο ιδιοκτήτης της σχολής ή κάποιος υπάλληλος επέστρεφε τα θέματα συμπληρωμένα στον προϊστάμενο του Τμήματος Οδήγησης  στον διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών. Οι υποψήφιοι υποβάλλονταν σε εξετάσεις και αντικαθιστούσαν τις «κόλλες» με τις ήδη συμπληρωμένες.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι  και οι 9 συλληφθέντες κατηγορούνται για “σύσταση συμμορίας πλημμεληματικής μορφής”.

Σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι 7 υπάλληλοι για “ενεργητική και παθητική δωροληψία” και “ψευδείς βεβαιώσεις”, ενώ οι 2 ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών για ηθική αυτουργία στις δωροδοκίες και ψευδείς βεβαιώσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τον έλεγχο στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 88.732 € (δείτε ΕΔΩ).

Όλοι έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης