Τοπικά

“NOMADS”. Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ στα Τρίκαλα (video-εικόνες)

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της «Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας» ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο φωτογράφος και σκηνοθέτης της πόλης μας, Γιάννης Φλούλης.

 

Το ντοκιμαντέρ φέρει τον τίτλο «Νομάδες», προορίζεται να διαγωνιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και καταγράφει αυτό ακριβώς, τη ζωή στην ελληνική ύπαιθρο, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, οπότε και ομάδες νομαδοκτηνοτρόφων, μετακινούνται κάθε χρόνο, μαζί με τα κοπάδια τους, από τον κάμπο και τα χειμαδιά, για να ανέβουν το καλοκαίρι στα βουνά, τον δικό τους τόπο.
«Αλλά δεν είναι μόνοι οι άνθρωποι νομάδες…» αναφέρεται στο promo του ντοκιμαντέρ που καταγράφει επίσης τα ταξίδια του Ασπροπάρη «οι τελευταίοι γύπες Ασπροπάρηδες της χώρας δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης, διανύοντας κάθε χρόνο περισσότερα από 5.000 χλμ από την Αφρική για να βρεθούν στους τόπους αναπαραγωγής τους, δίπλα στις ποιμενικές κοινότητες της Ελλάδας. Σήμερα, λιγότερα από 3.000 κοπάδια μετακινούμενων κτηνοτρόφων απομένουν στην Ελλάδα και μόλις τέσσερα ζευγάρια Ασπροπάρη.
«Δεμένοι» με την ίδια μοίρα, το εύθραυστο μέλλον των δύο αυτών νομάδων απαιτεί την άμεση δράση μας πριν να είναι πολύ αργά…»

 

Όπως λέει στο trikalavoice.gr ο ίδιος ο Γιάννης Φλούλης «στο νέο μας ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διανύσαμε τις διαδρομές που ακολουθούν κάποιοι από τους τελευταίους μετακινούμενους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.

Μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και μας διηγήθηκαν ιστορίες για τη σύνδεση τους με τον πλέον απειλούμενο γύπα της Ελλάδας.

Ήταν χαρά και τιμή που γνωρίσαμε και ακούσαμε τις ιστορίες κάποιων εκ των τελευταίων ίσως ανθρώπων που κρατούν τη μετακινούμενη κτηνοτροφία ζωντανή. Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την εμπιστοσύνη».

Δείτε το trailer:

Credits

 

Σκηνοθεσία – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φλούλης

Διευθυνση παραγωγης: Άρης Κοτρώνης – Βέττας

Οργάνωση Παραγωγής: Victoria Saravia-Mullin & Ρούλα Τρίγκου | Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Μουσική: Απόστολος Πέλλας

Κάμερα: Γιάννης Φλούλης &  Στέργιος Σπυρόπουλος 

Συμπληρωματικά Πλάνα: Svetoslav Spasov Sergey Panayotov, Δημήτρης Βαβύλης, Τάσος Μπούνας

Μοντάζ: Γιάννης Φλούλης – Ιορδάνης Θεοδοσιάδης

Οργάνωση αποστολών στο πεδίο: Χαρητάκης Παπαϊωάννου 

Συνεντεύξεις  – Υποστήριξη στα γυρίσματα: Victoria Saravia-Mullin, Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Τάσος Μπούνας , Βαγγέλης Χατζής

Παραγωγή: Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Εκτέλεση Παραγωγής: Wavemade Productions & Floulis Photographers Studio 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης