Τοπικά

“NOVARTIS: Μία συνεχής υποτίμηση της νοημοσύνης της ελληνικής κοινωνίας”

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει απο την εκλογική αναμέτρηση των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ακόμα δεν εννοούν να καταλάβουν μερικοί την πολιτική αλλαγή που επήλθε και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή. Ένας απο τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοι του οδηγήθηκαν στην εκλογική συντριβή ήταν η επένδυση στο σκάνδαλο και στη σκευωρία Novartis. Σκάνδαλο ως προς τα ισχυρά στοιχεία που υπάρχουν εναντίον γιατρών που ωστόσο δεν υπάρχει κάποια καταδίκη και σκευωρία ως προς την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Βέβαια ρόλο έπαιξαν και η συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό και η βάρβαβη οικονομική πολιτική. Ωστόσο θα ήθελα να σταθώ περισσότερο λόγω της επικαιρότητας στο ζήτημα της Novartis.

Τα πράγματα πλέον αρχίζουν να γίνονται ξεκάθαρα έπειτα και από τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα «Καθημερινη» της επιστολής της κ.Τουλουπάκη η οποία εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές είχαν καταθέσει οι ίδιοι προηγουμένως έναντι πιθανής χρηματικής αποζημίωσης σε περίπτωση καταδίκης της Novartis. Και αυτό, προφανώς υπάρχουν άλλωστε και πιο ειδικοί απο εμένα να το επιβεβαιώσουν, αντίκειται στην ελληνική νομοθεσία . Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος μάρτυρας ο οποίος συμμετείχε με τη συγκεκριμένη διαδικασία σε έρευνα των αμερικάνικων αρχών να συμμετέχει με το ίδιο status και στην έρευνα των ελληνικών αρχών. Επίσης, όπως έχουμε ήδη αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα, οι καταθέσεις και των τριών μαρτύρων είναι γεμάτες αντιφάσεις και αοριστίες. Εξάλλου, ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας ο οποίος φανερώθηκε, ο κύριος Μανιαδάκης, έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι δεχόταν πιέσεις έτσι ώστε να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα. Έπειτα,  από 2 χρόνια, οι διωκτικες αρχές αποφάσισαν ότι οι υποθέσεις για τους 7 έχουν μπει στο αρχείο,  για τους 2 εκκρεμεί το πόρισμα και για τον κ. Λοβέρδο έχει διαταχθεί σε επίπεδο απλών εξηγήσεων και όχι ποινικής δίωξης κλήση του απο τη δικαιοσύνη.

Επομένως μέχρι στιγμής έχουμε καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίες πάσχουν πολλαπλώς. Μια έρευνα δύο χρόνων η οποία δεν έχει καταλήξει σε τίποτα, έναν κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος έμεινε με την ¨ονείρωξη¨του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου απο συστάσεως ελληνικού κράτους , έναν κ. Πολάκη ο οποίος γνώριζε τους προστατευόμενους μάρτυρες και έναν κ. Τζανακόπουλο ο οποίος πηγαινοερχόταν στις αίθουσες της δικαιοσύνης. Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της κακοπαιγμένης παράστασης είναι οι θεατρινισμοί των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη στην επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διερεύνυση της σκευωρίας. Οι συγκεκριμένοι καταφεύγουν σε πρακτικές και συμπεριφορές που μετά λύπης διαπιστώνει κανείς, να συγκρίνονται και να διαγωνίζονται αυτές των Κασιδιάρη και των λοιπών της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτό το εκρηκτικό και διχαστικό σκηνικό που δημιουργείται έρχονται να προστεθούν τρία ακόμα σημαντικά περιστατικά. Αρχικά, η κατ΄επανάληψη κατασυκοφάντηση των εμπλεκόμενων προσώπων, τόσο αυτών που οι υποθέσεις τους έχουν μπει στο αρχείο όσο και των τριών που εκκρεμούν. Δεύτερον, οι παραδοχές πρώην κυβερνητικών στελεχών οτι δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών φαρμάκων την περίοδο της διακυβέρνησης τους κατά τον χρόνο που έπρεπε, με αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές εταιρίες να βγουν κερδισμένες. Και τελευταίο έχουμε τη χυδαία εκμετάλλευση της περίπτωσης του μικρού Ραφαήλ, στον οποίο αρχικά δεν δόθηκε η άδεια να μεταβεί στην Αμερική για να δεχτεί μία καινούρια θεραπεία την οποία προωθούσε η ¨τρισκατάρατη¨ Novartis, κατά την οποία τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι αβέβαια.

Συνεπώς φίλες και φίλοι είναι φανερό ότι δεν γίνεται ταυτόχρονα να κατηγορείς πολιτικούς αντιπάλους ότι είχαν έστω και ένα «γεια» με τη συγκεκριμένη εταιρία, έπειτα οι εμπλεκόμενοι να είναι αυτοί που έχουν ρίξει τη φαρμακευτική δαπάνη κατακόρυφα αλλά ταυτόχρονα να τους έχει δωροδοκήσει η Novartis. Και παράλληλα στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει εκδωθεί δελτίο τιμών για την προστασία των ασθενών με αποτέλεσμα και η συγκεκριμένη και άλλες εταιρίες να κερδοσκοπήσουν και παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται χυδαία στο επιστημονικό συμβούλιο που δεν έδωσε άδεια στο μικρό Ραφαήλ να φύγει για να πάει να θεραπευτεί απο μία αβέβαιη θεραπευτική αγωγή την οποία παρακαλεί να αναλάβει η εταιρία που καθυβρίζει. Αυτό αποτελεί την ύψιστη υποτίμηση της νοημοσύνης της Ελληνικής κοινωνίας.

Να γράψουμε την φράση (…..)

Νίκος Μουστάκας – Προπτυχιακός Φοιτητής Δημόσιας Διοίκησης επί των Δημοσίων Θεσμών

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο