Τοπικά

«Street food, Ethnic και άλλα» από τους «Μικρούς Σεφ» των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Στο πλαίσιο της δράσης «Μικροί Σέφ» των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ και με αφορμή τη λήξη της περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 εκδήλωση με θέμα «Street food, Ethnic και άλλα». Οι μικροί μαθητές άνοιξαν τα «περίπτερα των γεύσεων» και υποδέχθηκαν γονείς και φίλους σε μια γιορτή της γεύσης επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στη μαγειρική και τις γνώσεις τους στη γαστρονομία.

 

Το μενού περιελάμβανε «Χυμό της αγάπης» – σπιτική κερασάδα, «Χωριάτικο σουβλάκι» – ελληνική χωριάτικη σαλάτα σε σουβλάκι, «Ποπάϋ» – πράσινη σαλάτα, «Αυτοκράτορες» – σαλάτα του Καίσαρα, «Τρελομακαρόνια» – μακαρονοσαλάτα, «Amigos» – μεξικάνικες τορτίγιες, «Σαλάτα Σταρ» – λιβανέζικη σαλάτα ταμπουλέ, τον «Κύκλο της νοστιμιάς» πίτσα, «Meat the King» – μπάρμπεκιου, «Το τριμμένο μπισκότο» αμερικάνικο «cheese cake», «Ζουμερά φρουτάκια» – φρουτοσαλάτες και «Fruit punch».

Όπως τόνισε η Υπεύθυνη της δράσης και της εκδήλωσης Ζουλιανίτη Στέλλα: η μαγειρική παιδεία δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν πολλά οφέλη στα παιδιά. Μερικά από αυτά είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, οργάνωση της σκέψης, επίμονη, υπομονή, φαντασία, συνεργασία και άλλα.
Παράλληλα, μέσα σε όλα αυτά, στόχος είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την υγιεινή διατροφή και το σπιτικό φαγητό.

Έτσι, στο ΚΔΑΠ «ΜΑΘΗΣΗ» κάθε Τετάρτη γινόμαστε «Μικροί Σεφ», βάζουμε τις ποδιές μας, παίρνουμε το εξοπλισμό μας και ξεκινάμε το ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μην μοιραστούμε ένα κομμάτι της εργασίας και της χαράς των παιδιών ως «Μικροί Σεφ». Η μαγειρική είναι υλικά και φαντασία, δώστε στα παιδιά σας «τροφή» για σκέψη…!

Επιμέλεια: Οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ «ΜΑΘΗΣΗ»

Συμμετοχή: Τα παιδιά της δομής.

Για το ΚΔΑΠ «ΜΑΘΗΣΗ» Ζουλιανίτη Στέλλα.

Διαβάστε επίσης