Ροή Τοπικά

Tεστ για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού – Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ιατρό ακτινοδιαγνώστη κα Έλενα Βασιλειάδη – Δρακωτού το MammoRisk, ένα πιστοποιημένο σύστημα το οποίο ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού.

 

Συγκεκριμένα η κα Δρακωτού το έφερε αποκλειστικά στη Λάρισα στο Υγεία Ιατρική Απεικόνιση μαζί με τις εταιρίες Predilife και Planmed. Στην εκδήλωση «Κάθε γυναίκα είναι μοναδική» παρουσιάστηκε στο κοινό μαζί με εκπροσώπους των εταιριών.

Σε δήλωση της στο larissanet.gr η κα Έλενα Βασιλειάδη – Δρακωτού μίλησε για το MammoRisk και επεσήμανε πως δίνει την δυνατότητα να ανιχνεύσει πρόωρα τον καρκίνο του μαστού μέσω ενός τεστ DNA που γίνεται από  δείγμα σάλιου. Ειδικότερα η κα Δρακωτού επεσήμανε: «Eίναι ένα μοναδικό, πιστοποιημένο σύστημα το οποίο ανιχνεύει ποιες γυναίκες θα εμφανίσουν καρκίνο του μαστού στην επόμενη πενταετία. Βασίζεται σ’ ένα τεστ DNA το οποίο γίνεται με σάλιο και μελετάται στο Ινστιτούτο Curie με το οποίο έχουμε συνεργασία και γίνεται μόνο μία φορά στη ζωή της γυναίκας. Καταφέραμε να το φέρουμε πρώτοι στη Λάρισα εξαιτίας της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με την εταιρεία Planmed από τη Νορβηγία».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της Έλενας Βασιλειάδη – Δρακωτού:

Η Neilia Saliamova γενική διευθύντρια του τμήματος πωλήσεων της Predilife μιλάει στο larissanet.gr για το MammoRisk, χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι «είμαστε περήφανοι για το τεστ που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού και βοηθάει γυναίκες να «ανιχνεύσουν» την πιθανότητα εμφάνισης του. Είναι καλύτερα να ξέρεις νωρίτερα και να λάβεις δράση παρά να περιμένεις να εμφανιστεί η αρρώστια».

Διαβάστε επίσης