Τοπικά

Το σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο Παπαστεργίου στο Υπουργικό

Το σχέδιο για τη συνολική στρατηγική για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου χθες.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του αναφέρει: “Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis ,παρουσίασα τη συνολική στρατηγική για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση. Μια στρατηγική που δεν αντιμετωπίζει την ΤΝ μόνο ως τεχνολογικό εργαλείο, αλλά ως μια βαθιά οργανωτική και θεσμική αλλαγή, με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου.
Η επιτυχής ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης προϋποθέτει ενημέρωση, εκπαίδευση και κοινό πλαίσιο κατανόησης σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, καθώς και οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο μετάβασης.
Παράλληλα, αναπτύσσουμε τις απαραίτητες ψηφιακές και θεσμικές υποδομές, με πλήρη συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο, ώστε η αξιοποίηση της ΤΝ να είναι συστηματική, ασφαλής και αξιόπιστη.
Στόχος μας είναι ένα Δημόσιο πιο αποτελεσματικό, πιο σύγχρονο και πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών, μέσα από τη στενή συνεργασία της πολιτικής και της διοικητικής ηγεσίας”.
Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης