Αθλητισμός

Αγώνας δρόμου στον… Κόζιακα, την ερχόμενη Κυριακή

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την διεξαγωγή του 2ου Koziakas Mountain Race του ορεινού αγώνα που θα διεξαχθή στις κορυφές του νομού μας στις 14 Μαΐου . Περισσότεροι από 400 δρομείς θα συμμετάσχουν και στους 2 αγώνες. Έτσι, απευθυνθήκαμε στον κατάλληλο άνθρωπο για να μας πει τα «μυστικά των διαδρομών» , τόσο στο μεγάλο αγώνα των 20 χλμ. ,όσο και στον μικρό των 8 χλμ. Και φυσικά δεν υπάρχει καταλληλότερος από τον Αχιλλέα Χριστάνα ,έναν από τους κορυφαίους δρομείς αγώνων βουνού στην χώρα μας αλλά και τον άνθρωπο που σχεδίασε με μεράκι και τις 2 διαδρομές. Ο Αχιλλέας που μαζί με πολλά μέλη των διοργανωτών, εδώ και αρκετές εβδομάδες ανοίγουν ,καθαρίζουν και σηματοδοτούν τα μονοπάτια των διαδρομών, βρήκε λίγο χρόνο και μας έστειλε τις συμβουλές του:

 

Αγώνας 20 χλμ.

1300 μέτρα υψομετρικής ανάβασης
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : 09:30
Η διαδρομή των 20 χιλιομέτρων ξεκινάει από το χώρο του παλιού δημαρχείου στην Ελάτη και αφού διανύσουμε 8,5χλμ φτάνουμε στο καταφύγιο του Κόζιακα όπου βρίσκεται ο 2οςσταθμός τροφοδοσίας(ο 1ος είναι στο 4χλμ).Ως εδώ έχουμε κερδίσει 850 υψομετρικής σε μεικτό τερέν που έχει πραγματικά από όλα!!Δρομικά κομμάτια και ανηφορικά μονοπάτια !Η σωστή τακτική είναι να μη πιέσουμε το ρυθμό και να βγούμε όσο πιο ξεκούραστοι στο καταφύγιο , μιας και τα επόμενα 4,5χλμ είναι τα καθαρά βουνίσια με ανεβοκαταβάσματα χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και σταθερά το υψόμετρο πάνω από τα 1600μ. το οποίο ίσως είναι και το πιο όμορφο μέρος της διαδρομής μέχρι και τον 3ο σταθμό( 13,5οχλμ.) όπου αν έχουμε βγει σε καλή κατάσταση μπορούμε να πιέσουμε μέχρι το τερματισμό μιας και κυρίως τρέχουμε σε κατηφορικά μονοπάτια!

Αγώνας 8 χλμ.

610 μέτρα υψομετρικής ανάβασης
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : 09:45
Στη διαδρομή των 8χλμ η εκκίνηση και τα 2 πρώτα χιλιόμετρα είναι κοινά με τη μεγάλη και στη συμβολή του μονοπατιού με το δασικό δρόμο ακολουθούμε την κατηφορική κατεύθυνση μέχρι τον 1ο σταθμό τροφοδοσίας στο 3ο χλμ. Αυτό είναι το ζέσταμα για το επόμενο 1.5 χλμ το οποίο είναι το δυσκολότερο αλλά και το πιο όμορφο της διαδρομής! Εδώ, σε καθαρά βουνίσιο μονοπάτι με έντονη ανηφορική κλίση, επιλέγουμε να μη πιέσουμε το ρυθμό. Στο τέλος της ανάβασης και αφού ανεφοδιαστούμε στο 2ο σταθμό (κοινός με τον 4ο του μεγάλου αγώνα) μπορούμε αν το θέλουμε να πιέσουμε και με σύμμαχο το κατηφορικό μονοπάτι να τερματίσουμε έναν μικρό σε απόσταση αλλά πραγματικά απαιτητικό βουνίσιο αγώνα!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αγώνα:

http://koziakasmountainrace.gr/

και στο κατάστημα WeRun ,Πλατεία Παλ. Δεσποτικού,τηλ.2431079700 – 6973823873 ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης