Αθλητισμός

Απόστολος Χρήστου στο sports3: Ο «σημαιοφόρος» με το ομαδικό πνεύμα, που φρόντισε για… μεγάλη παρέα στο Τόκιο [vid]

Ένας τεράστιος αθλητής, ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, λάτρης της πειθαρχίας, εργασιομανής και παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά. Ο Απόστολος Χρήστου ξεχωρίζει κυρίως για τη διάρκεια στις επιτυχίες, καθώς βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με διακρίσεις, σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Με πιο πρόσφατη, φυσικά, την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100 μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Κάτι που πέτυχε για τρίτη συνεχόμενη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

Ο 25χρονος κορυφαίος κολυμβητής μας, ήταν ο πρώτος από τους Έλληνες που έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (στα 100 μ. ύπτιο και στη συνέχεια στα 100 μ. ελεύθερο όπου έχει και τα πανελλήνια ρεκόρ), παρόλα αυτά αποφάσισε, με το ομαδικό πνεύμα που τον διακρίνει και εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή κατάσταησ στην οποία βρίσκεται, να συμβάλει στην προσπάθεια πρόκρισης των ομάδων σκυταλοδρομίας (4Χ100 ελεύθερο, 4Χ100 μικτή ομαδική Ανδρών, 4Χ100 μικτή ομαδική mixed Α/Γ) που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και μεγάλωσε έτσι και την παρέα που θα πάει Τόκιο.

Έτσι, δίκαια χαρακτηρίζεται πλέον ως ο «σημαιοφόρος» της ελληνικής αποστολής της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ο Αποστόλης, μαζί με τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα, τον άνθρωπο που τον έχει στηρίξει τα τελευταία έξι χρόνια και μαζί έχουν απογειώσει τις επιδόσεις του, παραδέχονται στην εφ΄ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξή τους στο sports3.gr ότι ένα ολυμπιακό μετάλλιο -που θα είναι και το πρώτο για την ελληνική κολύμβηση στην πισίνα εάν επιτευχθεί- αποτελεί όνειρο ζωής. Μιλούν για την καλή χημεία που έχουν μεταξύ τους και την άψογη συνεργασία τους, που φέρνει τα σπουδαία αποτελέσματα, τη στήριξη που έχουν πρώτα απ’ όλα από τις οικογένειές τους (ο Απόστολος έχει και τον αδερφό του Γιάννη, που βαδίζει στα  χνάρια του και επίσης προπονεί ο Βελέντζας) και τη σπουδαία ομάδα που είναι πίσω τους και λειτουργεί υποστηρικτικά. Τις συνθήκες προπόνησης και τα προβλήματα που προκύπτουν, καθώς αποφάσισαν από κοινού να μείνει ο Αποστόλης στην Ελλάδα και να κάνει εδώ ολόκληρη την προετοιμασία τους.

Σημαντικό κεφάλαιο στην από καρδιάς εξομολόγησή τους αποτελεί και η ανοδική πορεία της κολύμβησης, γενικότερα, αλλά και οι στοχευμένες ενέργειες που γίνονται από την ομοσπονδία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο άθλημα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και η αποκάλυψη πως αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Απόστολου Χρήστου, που παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (χρωστάει μόνο ένα μάθημα για το πτυχίο στα Ναυτιλιακά) είναι μόνο η κολύμβηση. Τίποτα άλλο… Δείτε τα και ακούστε όλα αυτά, αλλά και πολλά περισσότερα στο παρακάτω video:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης