Αθλητισμός

Δεύτερη θέση για τον Γ.Σ. Τρικάλων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι νεαροί αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες του Γ.Σ.Τρικάλων  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου που έγινε με ξεχωριστή οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στο αθλητικό κέντρο ΄Σκαμνιές΄ της Πηγής Τρικάλων.

Το πρωτάθλημα αυτό ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό εξαιτίας  των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όμως αυτές οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι αγώνες θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αβίαστα το πρωτάθλημα αυτό ως ιστορικό αφού σπάνια αναφέρεται στην ιστορία των αγώνων η τέλεσή τους σε χιονισμένη διαδρομή.

Όμως αντί αυτές οι συνθήκες να δημιουργήσουν προβλήματα στους συμμετέχοντες αθλητές  στους προπονητές, στους συνοδούς των ομάδων αλλά και στους πολυάριθμους θεατές, τουναντίον οι συνθήκες αυτές  δημιούργησαν απίστευτα θετικά συναισθήματα.

Το όλο τοπίο πάνω στο οποίο στήθηκε ένας απίστευτος  καμβάς θύμιζε  βόρεια Ευρώπη. Διέκρινε κανείς χαρούμενα πρόσωπα λες και όλοι αυτοί που μετείχαν σ’ αυτόν τον σπάνια μαγευτικό ‘χιονισμένο κόσμο’ ζούσαν στιγμές μιας άλλης εκδήλωσης πέραν από αυτές που βιώνουν συνήθως οι μετέχοντας σε αγώνες.

Πιο πολύ απ’ όλους το χάρηκαν οι μετέχοντες στους αγώνες αθλητές. Υπήρξε εντονότατος συναγωνισμός, συνεχείς εναλλαγές στην πρωτοπορία,  όλων σχεδόν  των διαδρομών.

Στους αγώνες αυτούς  εντυπωσίασε η ομάδα των Εφήβων του Ιστορικού  Γ.Σ.Τρικάλων.

Η ομάδα  αυτή συγκροτούμενη από τους  ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΤΣΙΩΠΗ (8ος), ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ (14ος) και ΙΩΑΝΝΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ (37ος)  πήρε την 2η θέση στην ομαδική βαθμολογία  και από απειρία και μόνο δεν πήρε την 1η θέση.

Στην κατηγορία των Κορασίδων και στο δρόμο των 3000μ έκανε εξαιρετική εμφάνιση  η  ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ, η οποία πήρε την 5η θέση. Αξίζει να σημειωθεί  ότι η Ευτυχία είναι δρομέας των 800μ. Με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είναι στις θέσεις των μεταλλίων.

Στο ίδιο αγώνισμα των 4000μ Νεανίδων πήρε μέρος μια άλλη φερέλπιδα αθλήτρια του Γ.Σ.Τρικάλων  η ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ, η οποία κατέλαβε και αυτή την 5η θέση. Όπως και στην περίπτωση της Γιουβρή στις λεπτομέρειες χάθηκε και για την Αρτεμι το μετάλλιο.

Εδειξαν όμως ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για τη συνέχεια των αγωνιστικών τους προσπαθειών που θα συνεχιστούν στους αγώνες του στίβου που ακολουθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Στο αγώνισμα των 6000μ Νέων Γυναικών έκαναν πολύ καλή εμφάνιση η ΝΙΚΟΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ (16η) και η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΥΚΙΝΙΩΤΗ (23η). Εκτιμάται ότι αν έπαιρνε μέρος και η πρωταθλήτρια του Συλλόγου ΕΦΗ ΦΛΩΡΟΥ ίσως να έπαιρναν την 1η θέση στην ομαδική βαθμολογία. Η Εφη δεν πήρε μέρος για να προφυλαχτεί από ένα τραυματισμό που είχε.

Στην κατηγορία των 3000μ Κορασίδων έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και οι: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ(38η), η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΝΘΕΛΑ(50η) και η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΣΙΩΤΗ (99η). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευθυμίου είναι 15 χρονών και θα πάρει μέρος στην ίδια κατηγορία στις επόμενες 2 χρονιές.

Στην κατηγορία των 4000μ Παίδων πήρε μέρος για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ο  15χρονος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ(88ος). Ο  Αγραφιώτης είναι γιος τους παλιού πρωταθλητή του Γ.Σ.Τρικάλων των δρόμων ημιαντοχής- αντοχής Γιώργου Αγραφιώτη.

Η εμφάνιση των νεαρών αθλητών και αθλητριών του Γ.Σ.Τρικάλων κρίνεται γενικά ως εξαιρετική και οι  ειδικοί πιστεύουν ότι  οι αθλητές αυτοί έχουν ευρύ  μέλλον στους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής. Θα αποτελέσουν και αυτοί άξια μέλη της Μεγάλης Σχολής των Δρόμων του Γ.Σ.Τρικάλων. Θα είναι όπως  υποστηρίζουν και οι ίδιοι άξιοι συνεχιστές των μεγάλων δρομέων που ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει ο Τεράστιος αυτός Ιστορικός  Σύλλογος.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η φετινή διοργάνωση, λόγω και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια των αγώνων, άγγιξε το τέλειο. Οι αγώνες αυτοί από οργανωτικής πλευράς δεν είχαν να ζηλέψουν  τίποτα από τους μεγάλους διεθνείς αγώνες. Όλα λειτούργησαν άψογα. Ολοι οι αθλητές, οι προπονητές και οι συνοδοί των ομάδων εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για την θαυμάσια αυτή διοργάνωση.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας, η οποία αντανακλά ουσιαστικά και στα ΤΡΙΚΑΛΑ, στην πόλη του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ όπως την αποκαλούν πια και οι ξένοι φίλοι μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης