Αθλητισμός

Ενώθηκαν Αίολος/Γόμφοι-Ίκαροι. Μια πόλη, μια ομάδα μπάσκετ

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι φίλαθλοι μπάσκετ των Τρικάλων περίμεναν την συνέντευξη τύπου γύρο από την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας μπάσκετ. Το μεσημέρι της Τρίτης  οι  εκπρόσωποι του Αίολου, Γόμφων και Ικάρων άνοιξαν τα χαρτιά τους για την δημιουργία μιας ομάδας που μπορεί να στοχεύει ψηλά στο ελληνικό μπάσκετ.

 

Ενώ ειπώθηκε ότι η… παρέα μπορεί να μεγαλώσει, αφού μέχρι την Πέμπτη θα δοθεί η οριστική απάντηση του ΑΟΤ για το αν θα συμμετέχει στο εγχείρημα, ώστε να τελειώσει και τυπικά το όνομα της ομάδας και το σήμα, δηλαδή αυτό του ΑΟ Τρίκαλα.

Την συνέντευξη άνοιξε ο πρωταγωνιστής των συνομιλιών και εκπρόσωπος των Γόμφων Γιώργος Ηλιάδης. «Σήμερα είναι μια μέρα σταθμός για το τρικαλινό μπάσκετ. Μετά την περσινή συμφωνία Αίολου και Γόμφων είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συμφωνία και με τους Ικάρους. Έτσι θα συνεχίσουμε ως μια ομάδα για την επόμενη σεζόν. Πρόθεση και σκέψη είναι να δημιουργηθεί κάτι δυνατό και υγείες που πολλοί θα το ζηλεύουν ως κάτι το θετικό. Ξέρουμε ότι πάντα σε μια συνεργασία πάντα μπορούν να προκύψουν θέματα, αλλά αποφασίσαμε όλοι μας να βάλουμε κάτω από το εγώ το εμείς και να δουλέψουμε συλλογικά ώστε στο προσεχές μέλλον οι φίλαθλοι να είναι χαρούμενοι για κάτι το δυνατό. Είτε θα αγωνιστούμε στην Β’ Εθνική, είτε και στην Α2 αφού υπάρχει και τέτοιο ενδεχόμενο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν συζητήσεις και πολλά ακούστηκαν και σήμερα είμαστε εδώ για να τα πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα για το γεγονός ότι Αίολος, Γόμφοι και Ίκαροι γίνονται ένα. Ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει για το όνομα της νέας ομάδας, μέσα από την τεχνολογία του ίντερνετ. Βέβαια ξέρετε ότι έγιναν συζητήσεις και με τον ΑΟ Τρίκαλα για να μπει στο εγχείρημα και περιμένουμε την απάντηση μέχρι την Πέμπτη, αν είναι θετική η απάντηση τότε το όνομα θα είναι ΑΟ Τρίκαλα όπως και το σήμα της ομάδας.

Είμαι χαρούμενος που καταλήξαμε στην συμφωνία αυτή, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καταναλώσει χρόνο και χρήματα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και τώρα πιστεύω ότι με την στήριξη όλων θα πάνε τα πράγματα πολύ καλά».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Αιόλου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το άνοιγμα που κάναμε πριν από δύο χρόνια ακολουθεί και μια ακόμη ομάδα, το ιστορικό σωματείο των Ικάρων. Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για το τρικαλινό μπάσκετ. Εγώ εκπροσωπώντας τον Αίολο, την ομάδα που για 5 χρόνια έπαιξε στην Α1 και είναι πάντα στις εθνικές κατηγορίες, είχαμε πάντα την φιλοσοφία να των συνεργασιών για κάτι το ισχυρό. Περιμένοντας και μια απάντηση από την Ομοσπονδία για την συμμετοχή στην Α2 θα αυξηθούν οι υποχρεώσεις και νομίζω ότι έχουμε την τεχνογνωσία να πάμε καλά. Θα θέλαμε να συνεχίσει και η άλλη ομάδα του νομού, ο ΑΟ Τρίκαλα, έγιναν κάποιες συναντήσεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι εδώ, αφού μας ζήτησαν μια παράταση δύο ημερών για να ενημερωθούν όλα τα μέλη. Πάντως είτε ακολουθήσει ο ΑΟΤ είτε όχι το εγχείρημα θα προχωρήσει αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο».

Από την πλευρά των Ικάρων τοποθετήθηκε ο Κώστας Σκρέτας, ο οποίος είπε τα παρακάτω: «Έχουμε τις δυο πιο ιστορικές ομάδες της πόλης Ικάρους και Αίολο που δεν έχουν αλλάξει ούτε σκέψη ούτε ΑΦΜ και στόχους. Επίσης και τους Γόμφους που είναι ομάδα 20 ετών και αυτή με δυνατή διαδρομή στο χώρο του μπάσκετ. Αυτές οι τρεις ομάδες όταν παίξαμε τον τελευταίο αγώνα μεταξύ μας κοιταχτήκαμε στα μάτια και είπαμε, τι ακριβώς κάνουμε παίζει ο 2ος με τον 3ο για να ανέβει το Σχηματάρι!  Έτσι όλοι μαζί ενωμένοι και με την βοήθεια όλων επιχειρηματιών και φιλάθλων να προχωρήσουμε δυνατά και πιστεύω ότι κατά 60% θα παίξουμε στην Α2. Έτσι θα οργανωθούμε και πιστεύω ότι θα βγει κάτι το δυνατό».

Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους με επίκεντρο αν θα είναι στην ένωση και ο ΑΟΤ. Η απάντηση ήταν ότι θα γνωρίζουμε την Πέμπτη, αλλά η συνεργασία είναι έτσι και αλλιώς δεδομένη ως έχει με την υπάρχουσα κατάσταση, ανεξάρτητα από την απάντηση του ΑΟΤ.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης