Αθλητισμός

Η νίκη αγνοείται για την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ / ÖÁÔÉÏÍ(Á) ÊÁÔÓÅ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ / EUROKINISSI)

Ούτε και κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΛ κατάφερε να φτάσει στη νίκη εντός του 2018χάνοντας από τους «πράσινους» με 1-0 και συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Μάλιστα, οι «βυσσινί» έκλεισαν το δύσκολο αγωνιστικό τους κομμάτι έχοντας συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο που είχε συγκεντρώσει τρεις βαθμούς.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ κακή στο πρώτο 45λεπτο, απόρροια της διάταξής της και των εμπνεύσεων της τεχνικής της ηγεσίας, που ουσιαστικά την παρέταξε χωρίς χαφ, αφήνοντάς την έρμαιο στις διαθέσεις του πιο ανίσχυρου Παναθηναϊκού των τελευταίων ετών.

Κακό πρώτο 45λεπτο για την ΑΕΛ

Με τις απαραίτητες αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΛ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, τον Μπόζοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς και Γουάλας στην άμυνα, Άντονι μπροστά τους, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγός και Κρίζμαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ναζλίδη.

Μέτριο ξεκίνημα για την ΑΕΛ στην αναμέτρηση, που έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και περίμενε για ένα ακόμη παιχνίδι με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα, αποφεύγοντας να κάνει παιχνίδι κατοχής. Οι γραμμές της «βυσσινί» ομάδας έχοντας μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους οδηγούσαν τους παίκτες της σε πολλά και επιπόλαια λάθη, επιτρέποντας στο συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη να φαίνεται περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Με βάση αυτή την εικόνα το γκολ για τους «πράσινους» ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη της αναμέτρησης και μάλιστα σχετικά νωρίς, μόλις στο 19ο λεπτό, όταν από κεφαλιά του Δώνη στη μεσαία γραμμή η άμυνα της ΑΕΛ δήλωσε απούσα και ο Λούντ κινούμενος πολύ γρήγορα – και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Γκόικοβιτς να διώξει – έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά νίκησε τον Μπόζοβιτς κάνοντας το 0-1.

Η… τρικυμία συνέχισε να υπάρχει στην ΑΕΛ και τρία λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» βρέθηκαν και πάλι μία ανάσα από το γκολ, αλλά η προβολή του Ζίζιτς στο σουτ του Δώνη αποδείχθηκε σωτήρια, αφού κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η αντίδραση αν ερχόταν και το δεύτερο τέρμα.

Πάντως, η ΑΕΛ δεν έδειξε καμία διάθεση να παίξει πιο επιθετικά, αφού τα εύκολα λάθη συνεχιζόταν και αυτό το διαρκές «πούλημα» της μπάλας μεταμόρφωνε σε πρωταγωνιστές τους αντιπάλους της.

Είναι ενδεικτικό της εικόνας που είχε η λαρισινή ομάδα το γεγονός ότι η πρώτη της τελική στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 43ο λεπτό και μάλιστα από χτύπημα κόρνερ του Μιλοσάβλιεβιτς, με τον Κρίζμαν να κάνει το σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά η μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου χωρίς να ανησυχήσει ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Ορθολογισμός και βελτίωση

Η κακή εικόνα της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο επιδεχόταν αρκετές βελτιώσεις. Η εμφανή έλλειψη ενός ικανού χαφ έφερε στον αγωνιστικό χώρο τον Αγκάνοβιτς που έδωσε άλλη πνοή στην ανάπτυξη, ελευθερώνοντας και τον Μιλοσάβλιεβιτς.

Και μπορεί οι «βυσσινί» να μην εξαργύρωσαν στο πρώτο 20λεπτο αυτή τους την επιθετική πρωτοβουλία, άρχισαν όμως να πείθουν και να «χτίζουν» ψυχολογία μέσα από αυτή τους την εικόνα.  Τα λεπτά κυλούσαν αργά και βασανιστικά, γέμιζαν με άγχος τους παίκτες της ΑΕΛ που αν και έδειχναν να θέλουν να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να βγάλουν τις επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου και έτσι ήρθε μία ακόμη εντός έδρας ήττα για την ΑΕΛ.

Οι καλύτερες στιγμές

19’0-1 ΓΚΟΛ Από κεφαλιά στη μεσαία γραμμή και λάθος του Γκόικοβιτς ο Λουντ ήρθε ως φορ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπόζοβιτς κάνοντας το 0-1

22’ Κοιμώμενη η άμυνα της ΑΕΛ βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο, αλλά ευτυχώς ο Ζίζιτς βάζει σωτήρια την προβολή και απομακρύνει το σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή

43’ Κόρνερ του Μιλοσάβλιεβιτς, εν κινήσει σουτ του Κρίζμαν η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ

52’ Ωραία ατομική προσπάθεια του Αγκάνοβιτς και μεταβίβαση στον Κρίζμαν που απέφυγε έναν αντίπαλο και σούταρε αλλά ο Γιόχανσον με προβολή πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ

57’ Οι «πράσινοι» έκρυψαν τη μπάλα σε αντεπίθεσή τους, με τον Χατζηγιοβάνη να είναι ο αποδέκτης της και να σουτάρει αλλά ο Μπόζοβιτς έπεσε και μπλόκαρε.

79’ Φάουλ του Γουάλας, ο Ζίζιτς κέρδισε στον αέρα συμπαίκτες και αντιπάλους, αλλά η κεφαλιά του ήταν εύκολη λεία για τον Βλαχοδήμο

89’ Σέντρα του Μασούρα από δεξιά, κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας)

Α’ Βοηθός: Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας)

Β’ Βοηθός: Θανάσης Κολοσιώνης (Αιτωλ/νίας)

4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (66’ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόικοβιτς (61’ Γκόλιας), Γουάλας, Άντονι, Λαγός (46’ Αγκάνοβιτς), Μασούρας, Ναζλίδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν

ΠΑΟ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε (86’ Κολοβέτσιος), Δώνης, Αυλωνίτης, Λουντ, Οικονόμου, Τζανδάρης (90’ + Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (74’ Στάικος), Κουλιμπαλί

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης