Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2019. Ήττα για την Εθνική μας από την Βραζιλία

Από τη στιγμή που καταφέραμε να εκτροχιαστούμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βραζιλία και γνωρίσαμε μια αναπάντεχη ήττα, επιλέγοντας το δύσκολο μονοπάτι, στην προσπάθεια μας για να διακριθούμε, η Εθνική καλείται πλέον να βγάλει αντίδραση και να δείξει χαρακτήρα…

Αρχικά στον “τελικό” πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία και μετά στο νέο όμιλο που θα σχηματιστεί (διασταυρωνόμαστε με τους δύο πρώτους του ομίλου που αποτελείται από τις ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία, Ιαπωνία).

Αν υπάρχει ένα θετικό για την Εθνική ομάδα από την σημερινή ημέρα ήταν η νίκη των ΗΠΑ επί της Τουρκίας που απέτρεψε τους γείτονες μας να μπουν στο β’ γύρο με ρεκόρ 3-0 ή 2-1 (παίζει την Πέμπτη με την Τσεχία το δικό της τελικό) άρα μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και να βρεθούμε στην 8άδα (υπενθυμίζουμε ότι οτι οι ομάδες στη Β’ Φάση κουβαλούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου).

Έτσι αν δεν προκύψει κάποιο άλλο συνταρακτικό αποτέλεσμα στους δύο ομίλους, Βραζιλία (δεν ξαναπαίζουμε μαζί), Ελλάδα και μια εκ των Τουρκία, Τσεχία θα διεκδικήσουν τη θέση πίσω από τους Αμερικανούς).

Κι εδώ εννοείται ότι θα θέλαμε σαν τρελοί ένα απίστευτο δώρο από το Μαυροβούνιο που ναι μεν δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης, αλλά την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Βραζιλία μακάρι να κάνει την καλύτερη της εμφάνιση στο τουρνουα.

Πρέπει να αλλάξει η εικόνα
Εφόσον περάσουμε στη Β’ φάση το σίγουρο είναι ότι η Εθνική χρειάζεται να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, καθώς εκεί για να μπορέσει να βρεθεί στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου θα απαιτηθεί μια πρώτη (μεγάλη) υπέρβαση.

Με 2 στις 2 νίκες κόντρα σε ΗΠΑ και Τουρκία ή Τσεχία (αναλόγως ποιος θα περάσει) η Ελλάδα θα είναι σίγουρα στους 8, ενώ αν νικήσουμε μόνο Τουρκία (ή Τσεχία) τότε θα ελπίζουμε σε δύο ήττες των Βραζιλιάνων προκειμένου να περάσουμε στις ισοβαθμίες (εφόσον μας ευνοούν οι διαφορές των πόντων).

Η κατάρρευση που έφερε τα σενάρια

Κι όλα αυτά έχουν προκύψει μετά την κατάρρευση της Εθνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βραζιλία ή για την ακρίβεια από το τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όταν το 40-23 έγινε 40-30.

Με το παιχνίδι να κυλά ιδανικά παρά την κακή μέρα του Αντετοκούνμπο, η Εθνική πήρε τρομερές βοήθειες από Πρίντεζη, Καλάθη, όμως από την 3η περίοδο και μετά σταμάτησε να παίζει άμυνα, οι Βραζιλιάνοι πήραν μεγάλα καλάθια από Βαρεχάο, Μαρκίνιος, Γκαρσία, Μπαρμπόσα και φτάσαμε στο τελευταίο δραματικό λεπτό όπου πετάξαμε την ευκαιρία να στέιλουμε το ματς στην παράταση…

Θυμηθείτε το τελευταίο δραματικό λεπτό του αγώνα…

Σκουρτόπουλος: “Θα συζητήσουμε για να βρούμε λύση”
Απογοητευμένος από την ήττα και την εμφάνιση μετά το ματς ο Θασνής Σκουρτόπουλος στάθηκε στο κακό πρόσωπο που παρουσιάσαμε, μίλησε για το άγχος που δημιουργήθηκε ωστόσο προσπάθησε να δώσει και το σύνθημα για τη συνέχεια…

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι και ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε. Χάσαμε το καλό μας πρόσωπο στην άμυνα, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε καταστάσεις 2-2 και 1-1 στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί. Στην επίθεση δεν απαντήσαμε, χάσαμε πολλά σουτ και πολλά λέι απ, γιατί μπήκε και το άγχος στη μέση», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Τώρα πρέπει να βγάλουμε το στρες από την ομάδα και να πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Θα μιλήσουμε και θα πάμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης