Αθλητισμός

Νίκη – θρίλερ για τα Τρίκαλα, πήραν μαζί τον Κόροιβο στην Α2

Τα Τρίκαλα δεν είχαν κίνητρο στο κλειστό της Ήλιδας, αλλά εκμεταλλεύτηκαν το άγχος του Κόροιβου και με νίκη 85-82 καταδίκασαν τον Κόροιβο σε υποβιβασμό στην Α2 και παράλληλα τον Πανιώνιο σε παραμονή στην κατηγορία. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Μόρις με 27 πόντους, από κοντά και ο Ρίτσαρντσον με 25. Λύγισαν από το άγχος οι γηπεδούχοι. Α΄ Περίοδος

Αποφασισμένος να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι ο Κόροιβος, δεν άργησε να φτιάξει διαφορά. Με τον Ντεκόζι να σέρνει τον χορό και τους Κεμπ, Λάνγκφορντ να ακολουθούν η ομάδα της Αμαλιάδας προηγήθηκε με 8 πόντους διαφορά, 18-10, μετά από 6 λεπτά αγώνα. Το γρήγορο τέμπο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, με τους γηπεδούχους μπροστά με +6, 25-19. Για τα Τρίκαλα το δίδυμο Μόρις – Ρίτσαρντσον είχε 11 πόντους (5+6).

Β΄ Περίοδος

Με 10 πόντους σε 11 λεπτά ο Ντικόζι γινόταν ο πρώτος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (29-21). Ο Σλαφτσάκης έδωσε ανάσες στα ελλιπή Τρίκαλα, αλλά η διαφορά συνέχισε να κυμαίνεται κοντά σε διψήφια επίπεδα και την ξεπέρασε με τρεις βολές του Πόσλι (35-23). Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντεκόζι έφερε τη διαφορά σε νέα υψηλότερη τιμή (38-25) και το παιχνίδι έδειχνε να παίρνει το δρόμο του για τον Κόροιβο που αποδείκνυε το πολύ μεγαλύτερο κίνητρο που είχε σε σχέση με τα ήδη υποβιβασμένα Τρίκαλα. Εντούτοις τα Τρίκαλα αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά στους 5 με επιμέρους σκορ 2-10, με τον Ρίτσαρντσον να πετυχαίνει δύο τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 46-42, με τον Ντικόζι να μετρά 14 πόντους αλλά τους Ρίτσαρντσον (12) και Μόρις (11) να κρατούν όρθια τα Τρίκαλα.

Γ΄ Περίοδος

Τα Τρίκαλα έφτασαν σε απόσταση αναπνοής μετά από ένα τρίλεπτο αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο (47-46), αγχώνοντας ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους που ήξεραν ότι αρκούσε η νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία από τη στιγμή που την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ διέλυε τον Γ.Σ.Λ. Φάρο στην Πυλαία. Το πρόβλημα για την ομάδα του Καλαμπάκου ήταν σαφώς επιθετικό, αφού είχε πετύχει μόνο 1 πόντο στα πρώτα τρία λεπτά. Ντεκόζι και Χάινς ξεκόλλησαν τον Κόροιβο (53-46), αλλά πέντε σερί πόντοι του Τάταρη και ένα τρίποντο του Μόρις έφεραν τα Τρίκαλα μπροστά (53-54) με 8-0 σερί! Οι αναπάντητοι πόντοι συνεχίστηκαν, αλλά αυτή τη φορά από πλευράς Κόροιβου με 7-0 και σκορ 60-54. Με τη διαφορά στο +8 (64-56) ο Ρίτσαρντσον πέτυχε buzzer-beater και ανανέωσε την αγωνια (64-59).

Δ΄ Περίοδος

Φτου κι από την αρχή για τον Κόροιβο απέναντι στην συγκινητική ομάδα των Τρικάλων. Ο Ρίτσαρντσον με το 5ο (!) του τρίποντο μείωσε σε 64-62, αλλά Σαχπατζίδης και Κάρσον έδωσαν ανάσες (68-62). Η αγωνία συνεχίστηκε χάρη στα δύο κολλητά τρίποντα του Μόρις (68-68), με τον Αμερικανό να φτάνει τους 25 πόντους! Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με διαφορά μόλις ενός πόντου (72-71 με 2/2 βολές του Καλογιαννίδη), με τον Σπυριδωνίδη να απαντά με καλάθι και φάουλ  (75-71, 35΄). Τα Τρίκαλα απάντησαν με δικό τους 5-0 σερί και προηγήθηκαν με βολή του Σλαφτσάκη (75-76), αφού οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν γονατίσει απέναντι στη ζώνη των αντιπάλων τους.  Με 2:16 για το φινάλε ο Λάνγκφορντ έκανε επιθετικό φάουλ, ο Ρίτσαρντσον έκανε λάθος με τη σειρά του και ο Ντικόζι με ½ βολές ισοφάρισε σε 76-76, 01:47 για το φινάλε. Ο Ρίτσαρντσον με τεράστιο τρίποντο έκανε το σκορ 76-79 στα 01:35 , ο Μόρις έκοψε τον Πόσλι  (01:27) και στη συνέχεια τα Τρίκαλα υπέπεσαν σε παράβαση 24 δευτερολέπτων (48.5΄΄). Ο Κάρσον πήρε την ευθύνη αλλά αστόχησε, ο Σλαφτσάκης πήρε το ριμπάουντ, δέχτηκε το φάουλ και με 2/2 βολές έγραψε το 76-81 στα 34.5΄΄! Μετά το τάιμ-άουτ του Καλαμπάκου ο Πόσλι έβαλε μεγάλο τρίποντο (79-81, 32΄΄), ο Κόροιβος έστειλε τον Μόρις στις βολές και με 2/2 το σκορ έγινε 79-83.

Νέο τρίποντο του Πόσλι έφερε το ματς στον πόντο, 82-83, στα 14.8΄΄, σημείο στο οποίο ο Φώτης Τακιανός πήρε τάιμ άουτ. Ο Ρίτσαρτσον δέχτηκε το φάουλ και με 2/2 βολές έκανε το 82-85 στα 12΄΄, ο Κάρσον δέχτηκε φάουλ σκοπιμότητας από τον Καλογιαννίδη και στη συνέχεια σωριάστηκε λιπόθυμος στο παρκέ, παγώνοντας τους πάντες στο κλειστό της Ήλιδας. Ο Αμερικανός σηκώθηκε μετά από 5 λεπτά και αποχώρησε με μάσκα οξυγόνου και προφανώς δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις βολές. Ο Μιλεντίγεβιτς πήρε τη θέση του, αστόχησε και στις δύο βολές, ο Λάνγκφορντ πήρε επιθετικό ριμπάουντ αλλά ο Πόσλι αστόχησε στο τρίποντο που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Τα Τρίκαλα τίμησαν την ιστορία τους με νίκη 85-82 και παράλληλα καταδίκασαν τον Κόροιβο, που υποβιβάστηκε μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην Stoiximan.gr Basketleague.

novasports.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης