Αθλητισμός

Ολυμπιακός-Πλζεν 4-0: Πανηγυρική πρόκριση

Ο Ολυμπιακός πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League  ξεσπώντας στο β’ ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου πέτυχε και τα τέσσερα γκολ – Ο Γκιγιέρμε άνοιξε το δρόμο στο 51′, ο Γκερέρο έδιωξε το άγχος σκοράροντας στο 70′, για ν’ ακολουθήσει το αυτογκόλ του Ρέζνικ στο 73′ – Ο Σεμέδο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο 82′ – Επόμενη αντίπαλος η τουρκική Μπασάκσεχιρ

Για 50 λεπτά η Βικτόρια Πλζεν ή για να ακριβολογούμε ο Χρούσκα κι η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού είχαν κρατήσει σε… αγωνία το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά το γκολ του Γκιγιέρμε στο 51′ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή.

Ο καταιγιστικός από τα πρώτα δευτερόλεπα Ολυμπιακός, είχε δοκάρι στο 2′, είχε 11 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, 8 εκ των οποίων στην εστία (!!!) με τους παίκτες του να κάνουν ήρωα τον Χρούσκα, ενώ στο ίδιο διάστημα οι Τσέχοι απείλησαν μόνο μία φορά. Στις δύο τελικές που είχαν, μόνο το σουτ του Χροσόφσκι στο 24′ (κόντραρε στον Γκιγιέρμε) ήταν αυτή που ανησύχησε και ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός από αυτήν την ομάδα μόνο με αυτοκτονία θα αποκλειόταν…

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο κόσμος έγινε ένα με την ομάδα που μπήκε μέσα στο γήπεδο με το… μαχαίρι στο στόμα και τους Τσέχους να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν στο ερυθρόλευκο τσουνάμι!

Μέχρι το 10′ οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν καταγράψει πέρα από το δοκάρι (στα 70 δευτερόλεπτα από τον.. αγκώνα του Γκιγιέρμε μετά από εκτέλεση κόρνερ), ακόμη τρεις τελικές με την Πλζεν μετά το 15′ να ισορροπεί κάπως καθώς σιγά, σιγά η ορμή των Πειραιωτών έσβηνε.

Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι είχε χαθεί κι ο έλεγχος του αγώνα, παρά την φάση του 24′ καθώς Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο χώρο της μεσαίας γραμμής κι ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς στην επίθεση.

Μόνο που τα σουτ των Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χρούσκα που κρατούσε όρθια την ομάδα του.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με τον Ολυμπιακό να κερδίζει κόρνερ, το οποίο δεν έφερε κάποια φάση, όμως στο δεύτερο κόρνερ (από νέα απόκρουση Χρούσκα σε σουτ του Μασούρα) ήρθε το πολυπόθητο γκολ.

Ο Βαλμπουενά σέρβιρε, ο Γκιγιέρμε νίκησε τον αντίπαλο του στον αέρα και με γυριστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Χρούσκα.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε φωτιά κι η Πλζεν δεν είχε κανένα σχέδιο διαφυγής… Ο Βρμπα προσπάθησε με τις αλλαγές του να αλλάξει την εικόνα, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Καμαρά για να κλειδώσει το ματς και στο 70′ ο Γκερέρο έκανε το γήπεδο να παραμιλά…

Ο Ισπανός βγήκε στην κόντρα, χόρεψε τον αντίπαλο του και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Χρούσκα για το 2-0.

Κι όσοι είχαν ακόμη αμφιβολία για το αν η πρόκριση είχε κριθεί, ήρθε στο 73′ το πιο περίεργο γκολ της βραδιάς, από κεφαλιά του Γκιγιέρμε και κόντρα της μπάλας στους αγκώνες των Γκερέρο, Ρέζνικ (τελικά χρεώθηκε αυτογκόλ) για να τελειώσουν τα πάντα.

Το πάρτι στις κερκίδες είχε ξεκινήσει, ο Μαρτίνς ήδη σκεφτόταν την Μπασάκσεχιρ κι απλά στο 82′ ο Σεμέδο πήρε το ριμπάουντ μετά το λάθος του Χρούσκα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 (κι αυτό ήταν το τρίτο γκολ από κόρνερ για τον Ολυμπιακό).

Μια νίκη που πέρα από την πρόκριση του Ολυμπιακού στον επόμενο γύρο του Champions League, του επιτρέπει να ελπίζει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τους ομίλους, αλλά κυρίως διασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης