Αθλητισμός

Ο ΑΟΤ… στο σπίτι του. Εγκαινιάστηκε το νέο αθλητικό του κέντρο (εικόνες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με πολύ κόσμο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο νέο αθλητικό “στολίδι” των Τρικάλων, το Αθλητικό Κέντρο του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα στη Σωτήρα. Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κ. Αθανάσιος Λιούτας , ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, εκπρόσωποι αρχών του τόπου και παράγοντες του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού, αθλητικού κόσμου,  αλλά και πάρα πολύς κόσμος που ήρθε στο νέο προπονητικό κέντρο για να δει από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις.

 

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, Αλέξιος Κανίνας, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Παρθένιο και τον πατέρα Κωνσταντίνο Λάμπρο.

Η εξαιρετική αυτή αθλητική εγκατάσταση, άνοιξε και επίσημα τις πόρτες της για την λειτουργία της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα και ξεκινά ένα νέο ταξίδι στο Τρικαλινό ποδόσφαιρο και την ανάπτυξή του. Πέντε νέα γήπεδα (το ένα με συνθετικό τάπητα), σύγχρονα αποδυτήρια, προβολείς , αυτόματο πότισμα και άλλες υποδομές, αποτελούν τη νέα αθλητική εγκατάσταση των Τρικάλων.

Σε συνδυασμό με το διπλανό πάρκο της Σωτήρας και τον περιπατητικό διάδρομο, όλο αυτό το οικοδόμημα, αποτελεί πλέον μια όαση αναψυχής και αθλητισμού.

Σε μια εποχή που το αθλητικό κέντρο ήταν επιτακτική ανάγκη για την εξέλιξη του Τρικαλινού ποδοσφαίρου, ήλθε η πρωτοβουλία και ο μεγάλος αγώνας των ιθυνόντων του Ερασιτέχνη ΑΟΤ σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς της Περιφέρειες και του Δήμου, να δώσει την “ανάσα” που χρειαζόταν η αθλητική νεολαία για ένα καλύτερο μέλλον.

Εδώ θα χτυπά η καρδιά της προετοιμασίας των νέων παιδιών της Ακαδημίας του Ερασιτέχνη και των αγωνιστικών εκδηλώσεων τους ,όλων των ηλικιακών τμημάτων υποδομών αγοριών, κοριτσιών,γυναικών,ανδρών.

Αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλά παιδιά τα οποία θα συμμετάσχουν στα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα, που ήδη ο αριθμός έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ακαδημία του ΑΟΤ.

Το νέο αθλητικό κέντρο ενθαρρύνει πλέον τον Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο και περισσότερη προσπάθεια μέσα από άρτιες γηπεδικές συνθήκες, το έργο της ανάπτυξης των ακαδημιών και της ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών, αγοριών και κοριτσιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

 

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, για την μεγάλη τους συμβολή στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο ήταν ένα όνειρο 59 ετών, να αποκτήσει ο ΑΟ Τρίκαλα τις δικές του εγκαταστάσεις. Και έγινε πραγματικότητα, κάτι που έχει χαροποιήσει όλους τους υγιείς Τρικαλινούς φιλάθλους.

Επίσης, ειδική τιμητική πλακέτα δόθηκε στον ιατρό κ. Νίκο Μπακογιάννη, για την συνεισφορά του  Ερασιτέχνη στην υλοποίηση της ιδέας του νέου αθλητικού κέντρου.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας από τους επισήμους και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη και ακολούθησε μια μικρή δεξίωση .

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ-ΟΜΙΛΙΕΣ

 

Κώστας Παρδάλης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα)

 

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα Κώστας Παρδάλης με ιδιαίτερα χαρά και υπερηφάνεια, στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

 

“¨Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικής υποδομής.Ένα έργο που αναφέρεται στη νεολαία μας και όχι μόνο. Ένα έργο που αναβαθμίζει τον πολιτισμό του τόπου μας. Το έργο είναι μεγαλόπνοο, έστω και αν ξενίζει κάποιους που μάλλον από κακία (;) το χαρακτήρισαν μαξιμαλιστικό.

Είναι ένα έργο αντάξιο του τόπου μας, που έχει διακριθεί όχι μόνο στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, με δύο παγκόσμια ρεκόρ από τον Κώστα Παπανικολάου και τη Σοφία Σακοράφα και πλήθος άλλων διακεκριμένων πρωταθλητών σε ατομικά και ομαδικά επίπεδα.

Είναι ένα έργο της μεγάλης ποδοσφαιρικής αθλητικής ιστορίας αυτού του τόπου, που έχει την χαρά να ακολουθεί και να στηρίζει την υπερομάδα που δημιουργήθηκε το 1963, με τον Καλαντζή, τον Ζάχο, τον Κλαπανάρα και τα άλλα τα παιδιά.

Είναι έργο αυτών που συνεχίζουν αυτή την λαμπρή ιστορία του τόπου που έχει την ευκαιρία εδώ και χρόνια, τα αθλητικά του δρώμενα να εξελίσσονται σε ένα σύγχρονο για την εποχή εκείνη που δημιουργήθηκε ο ΑΟ Τρίκαλα το 1963, Εθνικό στάδιο.

Η ισχυρή ομάδα και το λαμπρό για εκείνη την εποχή στάδιο που εντυπωσίαζε όσους ακολουθούσαν τις ομάδες τους εκείνη την εποχή στα Τρίκαλα, η κοσμοπλημμύρα στους αγώνες, κατέστησαν τον ΑΟΤ, στην ελίτ της χώρας.

Όλα αυτά τα χρόνια της αθλητικής πορείας ο σύλλογος, με τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα και της ταλαιπωρίας του  ως ΠΑΕ, δεν είχε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια έχει μια σοβαρή ομάδα.

Ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, που πέρα από τις προπονήσεις της ομάδας, να οργανώσει και λειτουργήσει τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου, μέσα από τις οποίες, οι νέοι μας θα γυμναστούν σωστά και θα μάθουν το ποδόσφαιρο, ώστε αρκετοί από αυτούς να γίνουν οι νέες δόξες του Τρικαλινού ποδοσφαίρου, να ενισχύουν την ομάδα και τις ομάδες του Νομού, αλλά και τις μεγάλες ομάδες της χώρας.

Αυτό το έργο έγινε και άρχισε να υλοποιείται με την δημιουργία αυτού του προπονητικού κέντρου που εγκαινιάζεται σήμερα και με την συνεχή βοήθεια και συνδρομή των αρχών του τόπου μας, να γίνει ένα σύγχρονο κέντρο, αντάξιο της ιστορίας και των δυνατοτήτων του τόπου μας.

Αυτό το έργο, δεν θα γινόταν όμως παρά την ισχυρή και ακλόνητη θέση της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα, την οποία ως πρόεδρος την ευχαριστώ, αν δεν αναλάμβαναν να την υλοποιήσουν οι αρχές του τόπου μας που μας τιμούν με την παρουσία τους, αλλά που κυρίως εμείς οφείλουμε να τιμήσουμε.

Σήμερα είναι μαζί μας οι συντελεστές του έργου. Ο πάντα αρωγός στην πρόοδο του τόπου μας και της περιφέρειας, περιφερειάρχης μας Κώστας Αγοραστός, που χωρίς την αποδοχή στα υπό εκτέλεση έργα δεν γινόταν αυτό το έργο. Ήταν είναι και θα είναι πάντα φίλος της ομάδας μας, επίτιμο μέλος του ΑΟ Τρίκαλα. Ήταν πάντα δίπλα μας, υλοποιώντας όλα μας τα αιτήματα.

Ο ακούραστος Αντιπεριφερειάρχης μας Χρήστος Μιχαλάκης, παλιός αθλητής του συλλόγου, τερματοφύλακας, χωρίς την αποδοχή του, την  ανάθεση στις τεχνικές υπηρεσίες, την έγκριση, την χρηματοδότηση, την εκτέλεση του κτιριακού συγκροτήματος, δεν θα γινόταν αυτό το έργο. Επίσης, έβαλε “πλάτη” για την υλοποίηση του συνθετικού χλοοτάπητα και του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και όλους τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς συμβούλους της τωρινής και της προηγούμενης σύνθεσης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου που με τις θετικές ψήφους τους μερικά χρόνια πριν έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους στη δημιουργία αυτού του έργου.

Να ευχαριστήσω τους βουλευτές του Νομού, τους παρευρισκόμενους πολιτευτές και θα ήθελε η διοίκηση και όλοι εμείς, γιατί όλοι είμαστε ένα, οι εδώ παρόντες Τρικαλινοί και όλοι οι Τρικαλινοί και έναν έναν να σας ευχαριστήσω.”

 

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)

 

“Είναι μεγάλη στιγμή να παραδίδεται ένα προπονητήριο, ένα αθλητικό κέντρο, αυτή την εποχή.

Μια εποχή δύσκολη. Είναι ένα προπονητικό κέντρο που έγινε με συνεργασία, Δήμου και Περιφέρειας. Τον Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Χρήστο Μιχαλάκη, τις υπηρεσίες μας, την χρηματοδότηση από την περιφέρεια περίπου 600.000, από τον Δήμο τα υπόλοιπα, αλλά ενώσαμε δυνάμεις και παραδίδουμε σήμερα στα νέα παιδιά, στους νέους αθλητές, καλούς αθλητικούς χώρους για να αθλούνται σωστά.

Για μας ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Για μας ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής. Φτιάχνει ανθρώπους που ξέρουν να συνεργάζονται. Που ξέρουν να συνομιλούν. Ξέρουν να αγωνίζονται, να κερδίζουν αλλά και να χάνουν. Να μην το βάζουν κάτω και να προσπαθούν για το καλύτερο. Να προσπαθούν να ανεβούν ακόμη ψηλότερα. Και σε αυτή την προσπάθεια, εμείς θέλουμε να είμαστε αρωγοί. Να προσφέρουμε ασφαλή γήπεδα, έτσι ώστε τα παιδιά να μην έχουν ύστερες ιατρικές συνέπειες, όταν αθλούνται. Γιατί πολλοί έχουν ύστερες συνέπειες, εξ΄ αιτίας των κακών αγωνιστικών χώρων και κακών προπονητικών χώρων.

Να συγχαρώ για την μεγάλη προσπάθεια τον Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα γιατί αν δεν υπάρχει ερασιτέχνης δεν πρόκειται να υπάρξει και ισχυρή ομάδα και για την προσπάθεια που έκανε και τον συντονισμό να γίνει αυτό το κόσμημα, αναβαθμίζοντας την περιοχή, αλλά αναβαθμίζοντας και την ποιότητα πλέον της ομάδας και των νέων παιδιών. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά και είμαστε ευγνώμονες που μας δώσατε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το έργο και να είμαστε εδώ σήμερα όλοι μαζί και να αποδείξουμε ότι μαζί κερδίζουμε. Κερδίζουμε προς όφελος των πολλών. Σας ευχαριστώ πολύ τον καθέναν ξεχωριστά και όλους μαζί και την ακαδημία και περισσότερο τα παιδιά”.

 

Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων)

 

«”Πραγματικά η χαρά μας είναι πάρα πολύ μεγάλη σήμερα. Γιατί και εγώ δεν θα ξεχάσω όταν πριν από τρία περίπου χρόνια, είχε ο Κώστας ο Παρδάλης μαζί με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και είπαμε ότι πρέπει πλέον να δούμε έναν μόνιμο χώρο.

Αυτή η ιστορία λίγο στο Λογγάκι, λίγο στο Φλαμούλι, λίγο από εδώ λίγο από εκεί, έπρεπε να τελειώσει.

Συζητούσαμε για το που θα μπορούσαμε να πάμε. Στο μυαλό μου ήταν αυτός ο χώρος. Τον έβλεπα από τα τότε έργα που είχε κάνει η ΕΠΣΤ, να είναι ο πιο ασφαλής “βοσκότοπος”, είχε πρόβατα μέσα. Μα γίνεται μου έλεγε ο πρόεδρος;

Γίνεται του έλεγα. Να πολεοδομικά, να τα υπόλοιπα και έτσι ξεκινήσαμε την διαδικασία. Σιγά σιγά να βρούμε χρήματα, ήταν τεράστια η συνδρομή της περιφέρειας, αλλά αυτό το οποίο θυμάμαι, είναι πως κάθε ένα πράγμα θα ήταν αυτονόητο. Να έρθει έγκαιρα ο ΔΕΔΗΕ για το δίκτυο, να βρούμε τρόπο για την αποχέτευση, να έρθει η ΔΕΥΑΤ, μας λείπει το ένα μας λείπει το άλλο. Τελικά όμως τα καταφέραμε και σήμερα νομίζω πως παραδίδουμε ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα που υπάρχουν στη χώρα.

Το χρωστάμε πραγματικά στον ΑΟ Τρίκαλα, το χρωστάμε κυρίως σε αυτά εδώ τα παιδιά σε αυτές εδώ τις φοβερές φάτσες.

Και γίνεται να κάνουμε και μεγάλη ομάδα; Προφανώς και γίνεται να κάνουμε και μεγάλη ομάδα. Αυτό θέλουμε και από εδώ ξεκινάνε όλα.

Ευχαριστώ από την μεριά μου την διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα που το πίστεψε από την αρχή και ήταν δίπλα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Σωτήρα και τον σύλλογο γιατί από την πρώτη μέρα όταν ήρθαμε, η τοπική εδώ κοινωνία ήταν απόλυτα ανοιχτή στο να γίνει αυτό το έργο.

Να ευχαριστήσω τους εργολάβους, δεν θα δούμε όμως τον Τάσο που μέχρι την τελευταία ώρα ήταν εδώ πέρα πριν φύγει δυστυχώς, ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους τους πρώην και τους νυν, φυσικά τον Χρήστο τον Μιχαλάκη και όλους όσοι δούλεψαν, όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας και του Δήμου, πραγματικά είναι μέρα χαράς, σας ευχαριστούμε όλους που είσαστε εδώ. Το μέλλον τώρα ξεκινά για τον ΑΟ Τρίκαλα”

 

Νίκος Μπακογιάννης (πρώην μέλος ΔΣ Ερασιτέχνη)

 

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την χαρά που μου δώσατε να επιβραβευτεί στο πρόσωπό μου, η συλλογική προσπάθεια του προέδρου και όλων των μελών του ΔΣ του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Έργο που χρόνια αποτέλεσε όραμα για όλους όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πιστέψαμε στην αξία και στην χρησιμότητα αυτού του αθλητικού κέντρου, που πιθανόν να μην υπάρχει όμοιό του στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να φέρουμε σε πέρας το εγχείρημα.

Η αποπεράτωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην περιφέρεια και την Δημοτική αρχή.

Αισθάνομαι από μέρους μου την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω θερμά.

Εύχομαι ολόψυχα το κέντρο να απορροφήσει και άλλες τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα, ώστε αποκτώντας οικονομική αυτάρκεια να αντέξει στο χρόνο.

Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.»

 

-Την οργάνωση της εκδήλωσης των εγκαινίων ανέλαβε και έφερε σε πέρας με ιδιαίτερο επιτυχημένο αποτέλεσμα και κάθε λεπτομέρεια, η «Ξεναγός» Διαφημιστική. Παρουσιάστηκαν ψηφιακά εικόνες και χορηγοί, μοιράστηκαν μπλουζάκια στα παιδιά της ακαδημίας, υπήρχε μπουφές στον χώρο όπου έγινε μια μικρή δεξίωση, επίσης μουσική και πυροτεχνήματα, συμβάλλοντας θετικά στην εικόνα των εγκαινίων.

 

-Πραγματοποιήθηκαν επίσης σε ειδικό σταντ που υπήρχε στον χώρο, εγγραφές νέων μελών και ανανεώσεις παλαιών μελών στον Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα ο οποίος κάνει κάλεσμα σε όλους τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές να γίνουν μέλη με ένα μικρό ετήσιο αντίτιμο, για να δυναμώσει περισσότερο ο σύλλογος.

 

  • Μέλη των οργανωμένων φίλων του ΑΟ Τρίκαλα «Σακαφλιάδες» , έδωσαν το δικό τους χρώμα με την παρουσία τους στο αθλητικό κέντρο.

 

-Αρκετός ήταν ο κόσμος που εξυπηρετήθηκε με δωρεάν δρομολόγια από και προς τη Σωτήρα σε συνεργασία του Ερασιτέχνη με το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

 

Ευχόμαστε αυτό το αθλητικό κέντρο να αποτελέσει την “κυψέλη” ανάδειξης και την διέξοδο άθλησης των νέων Τρικαλινών παιδιών, την διαμόρφωση καλών χαρακτήρων, διασφαλίζοντας παράλληλα μια μεγάλη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης