Αθλητισμός

Ο Γιάννης Γιαννουρής σχολιάζει την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο

Του Γιάννη Γιαννουρή*

Η πρόκριση της Εθνικής Ανδρών Υδατοσφαίρισης έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο που βρίσκει τον Αθλητισμό μας σε κατάσταση εγκλεισμού.  Η Εθνική μας Ομάδα, παρά τις δυσκολίες, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τις μεγάλες της δυνατότητες της. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία, θα θυμηθούμε ότι όλα τα Προ-ολυμπιακά τουρνουά, πάντα έκρυβαν δυσκολίες και παγίδες, με πολλές ομάδες να διεκδικούν την πολυπόθητη πρόκριση για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η ομάδα μας μετά από πολύ καλή παρουσία στην Ευρωπαϊκή φάση του World League, πήγε στο Ρότερνταμ σαν φαβορί μαζί με Κροατία και Μαυροβούνιο. Το παιχνίδι στην αρχή με τη  Γεωργία αλλά και στη συνέχεια με το Μαυροβούνιο έδειξε αδυναμίες. Στη  συνέχεια και μάλιστα στα κρίσιμα παιχνίδια, τα παιχνίδια νοκ-αουτ, σαν και αυτό με τη Γαλλία αλλά ειδικά στον αγώνα με τη Ρωσία η Εθνικής μας Ομάδα, βρήκε το σθένος που απαιτεί η νίκη. Με καλή άμυνα, προσαρμοσμένη στα ατού των Ρώσων αλλά και σε πολύ καλή μέρα τον νεαρό (και παγκόσμιο πρωταθλητή με τους νέους) Μάνο Ζερδεβά, με δυνατές κόντρες και στην επίθεση τους έμπειρους Βλαχόπουλο και Φουντούλη μαζί με τους νεότερους σε ηλικία συμπαίκτες τους πήραν από την αρχή κεφάλι, άντεξαν στην προσπάθεια των Ρώσων να επανέλθουν στο παιχνίδι πανηγυρίζοντας στο τέλος τη 16η πρόκριση του Εθνικού μας συγκροτήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. ]

Η ομάδα μας δίκαια παίρνει το εισιτήριο για το Τόκιο, γεγονός που μας κάνει όλους υπερήφανους. Τα συγχαρητήρια πάνε βέβαια στο προπονητή της ομάδας Θόδωρο Βλάχο που διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τόσο την ομάδα του όσο και τις δυσκολίες που έκρυβαν τα παιχνίδια στο σύνολο τους.

Οι επιτυχίες λένε έχουν πολλούς πατεράδες, έστω και αν θα έλεγα το ίδιο και σε αντίθετη περίπτωση. Οι καλές στιγμές, όσο και οι λιγότερο καλές, οφείλονται σε όσους συμμετέχουν στην πορεία των Εθνικών μας Ομάδων μας τόσο σε επίπεδο Ομοσπονδίας, όσο και σε επίπεδο Σωματείων και Σωματειακών προπονητών που για πολλά χρόνια και με  πολλές δυσκολίες δουλεύουν σκληρά για να ανεβάσουν το επίπεδοι της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης.

Μακάρι να έρθει η στιγμή να διεκδικούμε μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως κάναμε με τους Άνδρες το 2005 και 2015, τις Γυναίκες το 2011, και βέβαια όπως μας καλόμαθαν και οι Εθνικές μας ομάδες των Νέων και των Νεανίδων στα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων και Εφήβων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ, επιτυχίες σαν αυτή της Εθνικής μας ομάδας να συμβάλουν στο να ανακτήσει ο Αθλητισμός τη θέση που του αξίζει. Σε μια εποχή που υπάρχει αναγκαστική «αργία», δεν πρέπει να υπερισχύσει το «αργία μήτηρ πάσης κακίας» με τον αθλητισμό να ξεπερνά τις συνέπειες των αποκαλύψεων των σκανδάλων #meetoo και να εμπνεύσει και πάλι τις οικογένειες και τα νέα  παιδιά προσφέροντας πρότυπα, ωθώντας τα και πάλι σε μια γόνιμη αφοσίωση αναδεικνύοντας τις αξίες του, παρέχοντας γνώσεις, ερεθίσματα, δεξιότητες και ετοιμότητα να συνεχίσουν να προσπαθούν, παράλληλα με το σχολείο, για το καλύτερο.

*Προπονητής Πόλο, πρώην προπονητής Εθνικής ομάδας Ανδρών, μέλος επιτροπής ανάπτυξης FINA.

Πηγή: sports3.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης