Αθλητισμός

Ο Ρεντζιάς αντίπαλος του Τζόρνταν στο τελευταίο του ματς (video)

Ο Τρικαλινός σέντερ έπαιξε αντίπαλος του Μάικλ Τζόρνταν στο οριστικά τελευταίο παιχνίδι της πολυσήμαντης καριέρας του και περιγράφει τις μοναδικές στιγμές που έζησε μέσα στο παρκέ…

Οι Σίξερς φιλοξένησαν τους Ουίζαρντς στις 16 Απριλίου του 2003, νίκησαν με 107-87 με 35 πόντους του Άλεν Άιβερσον κι ο Ευθύμης Ρεντζιάς έπαιξε 4 λεπτά. Αλλά ποιος νοιάζεται για όλα αυτά, όταν μιλάμε για το τελευταίο παιχνίδι του Μάικλ Τζόρνταν που δεν είχε ξανα… “I’m back” έπειτα από αυτό.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς θυμάται σαν σήμερα εκείνο το σημαδιακό παιχνίδι και περιγράφει πως ένιωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

«Με τους Ουίζαρντς είχαμε παίξει άλλες τρεις φορές στην κανονική περίοδο, χώρια τα ματς της προαγωνιστικής περιόδου στα οποία είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τον Τζόρνταν και να πω δυο κουβέντες μαζί του. Μας είχε συστήσει ο ασίσταντ κόουτς των Σίξερς, Μάικ Γούντσον, με τον οποία έκανα παρέα και μάλιστα όταν του είπα ότι είμαι Έλληνας, θυμήθηκε το ταξίδι του 1983 και τους αγώνες του Νορθ Καρολάινα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη» είπε και συνέχισε:

«Εκείνη την εβδομάδα, όλη η Αμερική ασχολούνταν αποκλειστικά με το αντίο του Τζόρνταν. Ο προπονητής μας, ο Λάρι Μπράουν μας πιπίλιζε το μυαλό ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να αποδειχθούμε άξιοι της τιμητικής συγκυρίας. Δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και πραγματικά όλοι μας ανατριχιάσαμε την ώρα που ξαναμπήκε κι έπαιξε τα τελευταία δευτερόλεπτα της καριέρας του. Επικρατούσε αληθινή έκσταση. Ευτυχώς βρισκόμουν στην πεντάδα, ήμουν δίπλα του και νιώθω ευλογημένος που το έζησα όλο αυτό».

Ο Τζόρνταν μίλησε και για το τρίλεπτο “standing ovation” λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος έστω και στην έδρα των Σίξερς: «Εκείνη τη στιγμή όλοι νιώθαμε ότι γινόμασταν κομμάτι της ιστορίας. Ο αγώνας διακόπηκε για τρία λεπτά και ο Τζόρνταν στεκόταν συγκινημένος στο γήπεδο και χαιρετούσε τον κόσμο. Είχαμε ανατριχιάσει».

Eurohoops.net

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης