Αθλητισμός

Πέρασε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Τρικαλινή Φένια Τζέλη

Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό τάε κβον ντο καθώς η Τρικαλινή Φένια Τζέλη πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των -57κ. κατάφερε να πάρει δύο σπουδαίες νίκες στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, απέναντι σε αθλήτριες με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Στον προημιτελικό η Τζέλη αντιμετώπισε το Νο1 του ταμπλό των -57κ., την Λετονή Νταρβιντά, «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατάφερε ωστόσο να κάνει την έκπληξη και ενώ έχανε με 8-7 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, έφτασε στη νίκη με 21-16, σημειώνοντας την μεγαλύτερη νίκη ως τώρα στην καριέρα της.

Στον ημιτελικό είχε άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Αντίπαλός της η Ιρανή «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Κίμια Αλιζαντέ, η οποία φέτος κατεβαίνει με την ομάδα των προσφύγων. Η Αλιζαντέ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, για να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την χώρα που φέρνει μετάλλιο στις γυναίκες. Εγκατέλειψε την χώρα της και η ΔΟΕ την συμπεριέλαβε στην ομάδα των προσφύγων που θα διεκδικούσαν πρόκριση για το Τόκιο.

Η Τζέλη κατάφερε να την κερδίσει με 3-1 στα σημεία και να πάρει το μοναδικό ελληνικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης