Αθλητισμός

Πανελλήνια πρωτιά για Τρικαλινή κολυμβήτρια

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για την Τρικαλινή κολύμβηση είχαμε την περασμένη Κυριακή 7-5-2017 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολυμβητικής Άπνοιας που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του Αλίμου στην Αθήνα .

Συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια Ελλάδος τα τελευταία χρόνια και μια από τις καλύτερες στον κόσμο (12η στην παγκόσμια  κατάταξη) Μπέτυ Σκεπαρνιά μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και στα τρία αγωνίσματα του συγκεκριμένου αθλήματος.

Ειδικότερα: στο αγώνισμα της στατικής άπνοιας κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή της για 4 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, στην δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλο με επίδοση 82 μέτρα και στην δυναμική άπνοια με πέδιλο με επίδοση 140 μέτρα.

Να σημειώσουμε η Τρικαλινή πρωταθλήτρια κατέχει και τα Πανελλήνια ρεκόρ στα δύο από τα τρία αγωνίσματα (στατική άπνοια και δυναμική χωρίς πέδιλο) από τις περσινές εμφανίσεις της στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φιλανδίας όπου είχε εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας.

 

Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι το αγώνισμα της Άπνοιας είναι ένα από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα αγωνίσματα της κολύμβησης και αποτελείται από 3 επιμέρους αγωνίσματα που είναι: Η στατική άπνοια όπου ο αθλητής σε ακινησία προσπαθεί να κρατήσει την αναπνοή του για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί,  η δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλο όπου ο αθλητής με μια ανάσα  και πρόσθιο στυλ προσπαθεί να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση και η δυναμική άπνοια με πέδιλο που είναι όπως το προηγούμενο στυλ φορώντας όμως ένα μονοπέδιλο.

 

Σημαντικό ρόλο για αυτές τις επιτυχίες έχει παίξει ο προπονητής Dr Γιώργος Σακκάς που είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο είδος αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της πρωταθλήτριας και του προπονητή της, στις χορηγούς εταιρείες APNEA και ΤΕΜΑΚ, στο γυμναστήριο FIT & BEΑUTY του Μάριου Λίπα, καθώς επίσης και  στον Δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τις προπονήσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης