Αθλητισμός Ροή

Σούπερ Λιγκ 1: Ανακατατάξεις στην κορυφή

Σαββατοκύριακο στο οποίο η κορυφή άλλαξε χέρια και στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας υπήρξαν ανακατατάξεις, ήταν αυτό για την Σούπερ Λιγκ 1.

Το αήττητο σερί του Αρη «έσπασε» την 10η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό, που πέρασε μόνος πρώτος με 7 νίκες και 1 ισοπαλία (σε 8 ματς) στην βαθμολογία. Οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στην τρίτη θέση, ισόβαθμοι με την ΑΕΚ -που πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη- και πίσω από τον ΠΑΟΚ που και αυτός ξεπέρασε το εκτός έδρας εμπόδιο της Λαμίας.

Με τα δυο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη (29΄, 47΄) οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Αρη και βρέθηκαν στην γνώριμη γι αυτούς πρώτη θέση, χωρίς συγκάτοικο. Πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Θεσσαλονίκη οι νταμπλούχοι, διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων δέκα ετών που τον θέλει χωρίς ήττα από τους «κίτρινους», που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ με τον Μπερτόλιο στο 74’.

Οι Πειραιώτες πλέον στρέφουν το μυαλό τους στο παιχνίδι της Μασσαλίας (1/12) με την Μαρσέιγ, όπου θεωρείται το πλέον κρίσιμο για την πορεία τους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και συνολικά για την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν, έβγαλε χαρακτήρα και δεν είχε πρόβλημα να περάσει νικηφόρα από την έδρα της ουραγού Λαμίας, επικρατώντας με 2-0.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» με αλλαγές στο βασικό σχήμα (Πασχαλάκης, Περέιρα, Νινούα, Μιχαηλίδης), ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με τα γκολ των Τζόλη (12΄) ύστερα από ασίστ του Βαγκλε και Βιερίνια (64΄), με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ηταν η τέταρτη σερί νίκη του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του, ένας ΠΑΟΚ που στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Ομόνοια για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Στον απόηχο του παιχνιδιού, ξεχώρισε η δήλωση του Ουρουγουανού τεχνικού, σύμφωνα με την οποία, «όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι τελικοί. Κάποιες ομάδες παίζουν φιλικά παιχνίδια, εμείς παίζουμε μόνο τελικούς…», φωτογραφίζοντας τον Ολυμπιακό και την αναμέτρηση με τον Αρη.

Η ΑΕΚ δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της ήττας-σοκ από την Ζόρια, άλωσε την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 2-1, υποχρεώνοντας έτσι τους Αρκάδες στην πρώτη τους φετινή εντός έδρας ήττα και συνολικά, ύστερα από 13 παιχνίδια.

Ο Μάσιμο Καρέρα παρατάσσοντας επιθετικά την ομάδα του, είδε τους παίκτες του να αποδίδουν ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να πιέζουν από το ξεκίνημα, και να προηγούνται στο 13΄με ωραίο σουτ στην κίνηση του Μάρκο Λιβάγια.

Στο 42΄η Ενωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2,  και δυο λεπτά αργότερα, ο Μπαράλες με προσωπικό γκολ ισοφάρισε για τον Αστέρα. Ο Ανσαριφάρντ για δεύτερο σερί ματς (μετά από αυτό με την ΑΕΛ) πέτυχε το γκολ στο 58΄που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του και της χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης,

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζοντας την καλή εμφάνιση του Β΄ ημιχρόνου, του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από δυο σερί ήττες. Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, οι «πράσινοι» έπαιξαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο και περιόρισαν τους αντιπάλους τους σε καθαρά παθητικό ρόλο.

Σε αυτό το διάστημα «κλείδωσαν» τη νίκη οι παίκτες του Μπόλονι, που πέτυχαν γκολ με τον Μακέντα στο 19’, και με τον Λιάβα (αυτογκόλ) στο 43΄ Με… οδηγό το VAR ακυρώθηκαν άλλα τρία (!) τέρματα για τους γηπεδούχους. Στο 10΄και στο 49΄με τον Αϊτόρ και στο 75΄με τον Μαουρίσιο.

Οι Αγρινιώτες του Τραϊανού Δέλλα, που παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, παρουσιάστηκαν εντελώς άτολμοι και στις καθυστερήσεις (94΄) μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μεντόσα, σε χέρι του Σάντσες.

Στο «Θ. Βαρδινογιάννης», ο ΟΦΗ πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη ύστερα από δέκα ματς (τελευταία, στις 1/3, 3-0 την Λαμία) και τρίτη του φετινή, κάμπτοντας την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1.

Οι Κρητικοί ευτύχησαν να πετύχουν τα γκολ στις πρώτες φάσεις που δημιούργησαν σε κάθε ημίχρονο. Το 1-0 σημείωσε ο Στάρτζεον στο 20΄με σουτ, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Χουτεσιώτη ενώ ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 45΄με ωραία τελείωμα του Ελευθεριάδη.

Στο 68΄ ο Νέιρα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1 που παρέμεινε μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός πως οι Γιαννιώτες πίεσαν και ήταν καλύτεροι. Ο 31χρονος Αργεντινός μέσος αφιέρωσε το τέρμα του στον Ντιέγκο Μαραντόνα, χτυπώντας το πανό που είχε αναρτηθεί στην εξέδρα από τους οπαδούς του ΟΦΗ, για τον μεγάλο συμπατριώτη του.

Το Σάββατο, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, ΑΕΛ και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 σε ένα κάκιστο ματς που ξεχάστηκε άμεσα. Στο ντεμπούτο του Γιάννη Τάτση στον πάγκο των «βυσσινί», οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να επωφεληθούν την έδρα τους, μένοντας με μια ανούσια κατοχή μπάλας και σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Λιγοστές ήταν οι φάσεις του αγώνα και για τις δυο ομάδες.

Η 10η αγωνιστική κλείνει αύριο στο «Γεώργιος Καμάρας» με τον Απόλλωνα να υποδέχεται τον Βόλο. Οι γηπεδούχοι που έχουν πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη , αναζητούν το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα, απέναντι στο Θεσσαλικό συγκρότημα που έχει μείνει τρία παιχνίδια μακριά από τις επιτυχίες.

soyper-ligk-1-anakatataxeis-stin-koryfi0

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής: 

  • Ατρόμητος – Λάρισα 0-0
  • Αρης – Ολυμπιακός 1-2
  • Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1
  • ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
  • Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2
  • Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-2
  • Δευτέρα 30/11 Απόλλων Σμ. – Βόλος (19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10η αγωνιστική)

1. Ολυμπιακός               (8αγ.) 22      17-2

2. ΠΑΟΚ                       (9αγ.) 21      16-5

3. ΑΕΚ                          (8αγ.) 19      15-5

4. Αρης                          (8αγ.) 19      11-5

5. Ατρόμητος                 (10αγ.)        13      9-13

6. Βόλος                        (8αγ.) 12      9-9

7. Αστέρας Τριπ.  (9αγ.) 12      9-10

8. Παναθηναϊκός  (10αγ.)        12      9-9

9. ΟΦΗ                          (10 αγ.)       12      14-16

10. ΠΑΣ Γιάννινα (10αγ.)        9        11-13

11. ΑΕΛ                        (8αγ.) 6        6-12

12. Απόλλων Σμ.  (8αγ.) 5        5-11

13. Παναιτωλικός (10αγ.)        4        4-14

14. Λαμία                       (8αγ.) 2        5-16

Το επόμενο πρόγραμμα: 

Τετάρτη 2/12: ΑΕΛ – Αρης (17.15)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)

Σάββατο (5/12)

Ατρόμητος-Αρης (17.15)

Ολυμπιακός – Βόλος (19.30)

Κυριακή (6/12)

ΟΦΗ – Απόλλων Σμ. (15.00)

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τριπ. (17.15)

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (17.15)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19.30)

Δευτέρα (7/12)

Παναιτωλικός –ΑΕΛ (19.30)

kathimerini.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης