Αθλητισμός

Τρικαλινοί στο ΟΑΚΑ για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις αθλοπαιδιές που έλαβαν χώρα σήμερα Παρασκευή (27/09) στο ΟΑΚΑ βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019.
Τις αθλητικές δραστηριότητες οργάνωσε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών. Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην άθληση και στον υγιεινό τρόπο ζωής.
Η συμμετοχή ήταν 3.000 μαθητές από την Β/θμια εκπαίδευση και 26 Αθλητικές Ομοσπονδίες έδωσαν το παρόν. Ανάμεσα τους και η ποδηλασία με την εκπροσώπηση του Χρήστου και Ζαφείρη Βολικάκη και του συμπολίτη μας ομοσπονδιακου προπονητή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής Φώτη Ζέγκλη, δείχνοντας και προβάλλοντας το άθλημα της ποδηλασίας.

Το ενδιαφέρον τους για την ποδηλασία έδειξαν και η Υπουργός και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη σε μια σύντομη συνομιλία που εέχε με τον Χρήστο Βολικάκη και τον Φώτη Ζέγκλη.

Μιλώντας για τον σχολικό αθλητισμό, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Πανελλήνια ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού γιορτάζεται, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή ημέρα, και υπογράμμισε ότι «οι βασικοί στόχοι της ημέρας του σχολικού αθλητισμού είναι δυο: Να ενισχύσουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή και να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης