Αθλητισμός

Τρικαλινός υπεραθλητής έτρεξε 100 χλμ. στον… Όλυμπο (φώτο)

Άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Αλέξανδρο Σχορτσιανίτη του Ο.Π.Ο.ΠΥΛΗΣ, ο οποίος έλαβε μέρος σε έναν θρυλικό αγώνα.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.grο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης έλαβε μέρος στον  «8ο Salewa Olympus Mythical Trail», έναν αγώνα υπεραπόστασης 100 χιλιομέτρων του δυσκολότερου ίσως αγώνα Ultra Trail στην Ελλάδα. Η εκκίνηση δόθηκε στο Λάκκο του Λιτοχώρου τα… μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής και συμμετείχαν σε αυτόν 150 τολμηροί αθλητές από 20 χώρες.

Ο Τρικαλινός αθλητής κατάφερε το… ακατόρθωτο, να τερματίσει στην 6η θέση με χρόνο 17 ώρες & 56 λεπτά!!!!!                                     

Ο «Salewa Olympus Mythical Trail» είναι ένας απαιτητικός αγώνας 100 χιλιομέτρων που έχει το ξεχωριστό προνόμιο να απλώνει την διαδρομή του «στο βουνό των θεών», τον Όλυμπο, περιτρέχοντάς τον, σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του από άγνωστα κύριως μονοπάτια και σε υψόμετρα που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του βουνού από τους πρόποδες μέχρι τις κορυφές. Έχει θετική υψομετρική διαφορά 6700 μέτρα, ελάχιστο υψόμετρο 270 μέτρα και μέγιστο 2911 μέτρα (Σκολιό, η 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος). Η διαδρομή έχει κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού και κινείται 92% σε μονοπάτια και 8% σε χωματοδρόμους. Έχει χρονικό όριο εγκυρότητας τερματισμού τις 28 ώρες με ενδιάμεσους χρονικούς αποκλεισμούς τις 7 ώρες στα 24χιλιόμετρα και τις 17 ώρες στα 69 χιλιόμετρα.

Απευθύνεται σε αθλητές με εμπειρία πραγματικού βουνού, εξαιτίας του άγριου πεδιού και των ευμετάβλητων και ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν ψηλά ακόμη και το καλοκαίρι. Η συμμετοχή απαιτεί μακρά εμπειρία και αυτό απεικονίζεται στο πολύπλοκο σύστημα κριτηρίων του αγώνα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης