Αθλητισμός

Φανή Χαλκιά: «Δεν έχω απωθημένα από τον αθλητισμό»

Το μάτι στο κινητό- live ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ… αχ και να καθυστερήσουμε λιγάκι τη συνέντευξη να δούμε κάνα game παραπάνω. Η Φανή Χαλκιά λοιπόν, εκεί στο tennis club που δώσαμε το ραντεβού, δεν έλεγε να ξεκολλήσει, αλλά είχε και το νου της στο ρολόι- έπρεπε να μην αργήσει, να γυρίσει γρήγορα σπίτι να ταΐσει τα αγοράκια της. Και στους καναπέδες του cafe, η ταινία της ζωής της πάει πίσω, rewind, 17 χρόνια πριν, στο Ολυμπιακό Στάδιο και στα πλάνα ενός κοριτσιού 25 ετών, να σηκώνει τα χέρια ψηλά, να βουτάει τη σημαία, να βγάζει τα παπούτσια και να κάνει το γύρο του θριάμβου. Θριαμβεύτρια η Φανή Χαλκιά, που κατάπιε τα 400 μέτρα με εμπόδια, κατάπιε και όλες τις άλλες, φόρεσε το δάφνινο στεφάνι και άκουσε μαζί με το συγκλονισμένο πλήθος τον εθνικό ύμνο, στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Ακολούθησαν κι άλλα ωραία για το κορίτσι απ΄ τη Λάρισα, επιτυχίες και μετάλλια και όλα καλά, μέχρι εκείνο το βράδυ της 16ης Αυγούστου του 2008 όταν η ΔΟΕ ανακοίνωνε ότι το πρώτο δείγμα της αθλήτριας Φανής Χαλκιάς ήταν θετικό και η αθλήτρια Φανή Χαλκιά, παρέδωσε τη διαπίστευσή της και έδωσε εκείνη την αξέχαστη συνέντευξη τύπου υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Κι εκεί κάπου σταμάτησε ο χρόνος και έπρεπε να περάσει μια οχταετία για να απαλλαγεί η Φανή ομόφωνα από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η ολυμπιονίκης όμως όλα εκείνα τα χρόνια δεν είχε χωθεί σε κάνα λαγούμι, δεν είχε κρυφτεί σε καμιά τρύπα. Η υποσμηναγός της πολεμικής αεροπορίας συνέχιζε τη ζωή της.

Πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, ασχολήθηκε με τη διοργάνωση events, με marketing, μανάτζαρε αθλητές, έζησε-έζησε-έζησε, βγήκε, ξενύχτισε, μπούχτισε κι εκεί κοντά στα 40, ξύπνησαν τα άλλα ένστικτα. Ένστικτα μητρικά, ένστικτα συντροφικά με την 42χρονη πλέον γυναίκα να γίνεται δις μητέρα και να αναλαμβάνει πρωτόγνωρους ρόλους. Έτσι που την είδα όμως τη Φανή Χαλκιά, με το ωραίο σκισμένο τζην της, τα αρβυλάκια, άβαφη και γοητευτική ήταν σα να έβλεπα εκείνο το κορίτσι με τη σημαία στα χέρια, που τότε, πριν από 17 χρόνια, στο ΟΑΚΑ αγωνιούσαμε όλοι με τα μικρόφωνα στα χέρια, για μια δήλωσή της…

Δείτε τη συνέντευξη:

Πηγή: sports3.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης