Αθλητισμός

Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού. Συνεχίζει στην Ευρώπη

«Κρατηθείτε γιατί το μεγάλο πάρτι θα γίνει στην Αθήνα», είχε πει ο Μεσούτ Οζίλ πριν τον αγώνα της Φενερμπαχτσέ με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική του Europa League θέλοντας να τονώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό των συμπαικτών του μετά τη νίκη στο τουρκικό ντέρμπι με τη Γαλατασαράι.

Όμως ο διεθνής Γερμανός άσος με τις τουρκικές ρίζες όχι μόνο δεν κατάφερε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να «παρτάρουν» στο Φάληρο, καθώς ήταν τραυματίας, αλλά δεν κατάφερε να ζήσει από κοντά πως είναι ένα «ερυθρόλευκο πάρτι» στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Γι’ αυτό φρόντισε ένας Βραζιλιάνος και ένας Μολδαβός. Ο Τικίνιο Σοάρες, η χρυσή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, μπήκε στο 81΄ και στο 90΄ κατάφερε να αξιοποιήσει την σέντρα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και να βάλει… φωτιά στο Καραϊσκάκη.

Φυσικά για να φτάσει ο Ολυμπιακός να πάρει αυτό που ήθελε εξ αρχής, δηλαδή τη νίκη και μόνο τη νίκη, έπρεπε να δουλέψει σωστά όλη η «ερυθρόλευκη» μηχανή.

Ακόμα και όταν ο Ονιεκούρου δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε σε ανατροπή του μετά το πάτημα του Τίσεραντ,  όταν οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν μετά το δοκάρι του Καχβέτσι,  όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπολους αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή με τον Μπα λόγω τραυματισμού, ακόμα και όταν ο Πορτογάλος δεν πήρε αυτά που ήθελε από τον Ονιεκούρου και τον Μεντί Καμαρά ή ακόμα και όταν η κίτρινη κάρτα του Μπα που μόλις ειχε μπει στο ματς ανάγκασε μέχρι και τον  Γιώργο Θαναηλάκη που μετέδιδε την αναμέτρηση να αναρωτηθεί τι επιλογές υπάρχουν στον πάγκο σε περίπτωση αποβολής.

Ακόμα και τότε οι παίκτες του Μαρτίνς έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί νωρίτερα αν ο Ελ Αραμπί σημάδευε σωστά μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Ρεαμπτσιουκ.

Έπρεπε το παιχνίδι να γίνει… θρίλερ και να έρθει ο Τικίνιο στο 90΄να σημειώσει το «χρυσο» γκολ και να δείξει το λιοντάρι στο αριστερό του πόδι.

5440106
5440184
5440185

Ένα γκολ που πίστευε ότι θα πετύχει ο Τικίνιο την στιγμή που μπήκε ως αλλαγή στο ματς, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της ομάδας του Βίτορ Περέιρα με 1-0 «κλείδωσαν» την 2η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με μια από τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στο Τσάμπιονς Λιγκ και την 6η και την τελευταία αγωνιστική στην Αμβέρσα, θα έχουν την τελευταία… ζαριά για την πρωτιά του ομίλου, καθώς η Άιντραχτ με το 2-2 κόντρα τους Βέλγους στη Γερμανία χάρη σε γκολ του Πασιένσα στο 94΄κράτησαν την τύχη στα χέρια τους.

Ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, θα πρέπει να κάνει «διπλό» στην Αμβέρσα και να χάσει η Άιντραχτ από τη Φενέρ στην Πόλη.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε έκανε τριπλό καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο χάρισε τους βαθμούς στην Ελλάδα, όχι μόνο εξασφάλισε είτε την 1η είτε την 2η θέση στον όμιλο (άρα έξτρα μπόνους) αλλά κράτησε και την Τουρκία από κάτω. Σε συνδυασμό και με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Σλόβαν Μπρατισλάβας η χώρα επέστρεψε στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Η χθεσινή ήταν ακόμα μια μεγάλη Ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό, όπως παραδέχθηκε και ο «El Professor» της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Αντβέρπ 2-2
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Αϊντραχτ Φρ. 9-5 11
2. Ολυμπιακός 7-5 9
3. Φενέρμπαχτσε 6-7 5
4. Αντβέρπ 5-10 2

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)
Αντβέρπ – Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε – Αϊντραχτ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης