Διεθνή

Έκρηξη στην Καταλονία μετά την ανακοίνωση των καταδικών για το δημοψήφισμα του 2017

Εκρηκτικές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις της Καταλονίας η ανακοίνωση των αποφάσεων για τους πολιτικούς που δικάζονταν για την οργάνωση του δημοψηφίσματος του 2017 με το ερώτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους της Βαρκελώνης. Την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο συντονίζει η οργάνωση Tsunami Democràtic (Δημοκρατικό Τσουνάμι), μια πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε για να υπάρξει μαζική απάντηση στις διαφαινόμενες καταδίκες. Καλέσματα έγιναν και από άλλες οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ποινές φυλάκισης στους πρωτεργάτες του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας
Η δίκη ενώπιον του Ισπανικού Ανώτατου Δικαστηρίου κράτησε τέσσερις μήνες και εξετάστηκαν συνολικά 422 μάρτυρες.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Γιουνκέρας και ηγέτης του μεγαλύτερου σήμερα πολιτικού σχηματισμού της Καταλονίας, της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας, καταδικάστηκε για στάση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης στα οποία δεν θα μπορεί και να διεκδικήσει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών Ραούλ Ρομέβα, η υπουργίος εργασίας Ντολόρς Μπάσα και ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης καταδικάστηκαν για τα ίδια αξιώματα σε 12 χρόνια φυλάκισης και 12 χρόνια στέρηση του δικαιώματος εκλογής σε δημόσιο αξίωμα.

in.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης