Διεθνή

Έξι οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση στη Νορβηγία

Μία ακόμη σορός ανασύρθηκε την Κυριακή από τα χαλάσματα που προκάλεσε η κατολίσθηση στη Νορβηγία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε, ανακοίνωσε η αστυνομία, που συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τους πέντε ακόμη αγνοούμενους.

Η τεράστια κατολίσθηση σημειώθηκε στον δήμο Γκέντρουμ, βορειοανατολικά του Όσλο, στις 30 Δεκεμβρίου, παρασύροντας περίπου δεκάδες κτίρια. Χίλιοι άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ κάποια σπίτια μετακινήθηκαν έως και 400 μέτρα. Δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η κατολίσθηση κατεγράφη σε μια περιοχή όπου το έδαφος αποτελείται ένα συγκεκριμένο είδος αργίλου, που απαντάται στη Νορβηγία και τη Σουηδία και ο οποίος μπορεί να ρευστοποιηθεί και να υποχωρήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως σύμφωνα με τη Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτων και Ενέργειας (NVE) η πιθανότητα μιας νέα κατολίσθησης στην περιοχή είναι μικρή.

Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας, η σύζυγός του Σόνια και ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον πρόκειται να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή.

Η αστυνομία έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των 10 αγνοούμενων, ανάμεσά τους δύο παιδιά 2 και 13 ετών και οκτώ ενήλικες.

Χθες ανακοίνωσε την ταυτότητα του νεκρού που εντοπίστηκε την Παρασκευή, πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα, τον Έιρικ Γκράνολεν.

Όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς δεν κρίνεται ακόμη ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όσο το έδαφος εξακολουθεί να είναι ασταθές.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης