Διεθνή

Απίστευτο: Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε από εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που κουβαλούν τα περιστέρια

Ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών πέθανε όταν κόλλησε μια σπάνια νόσο που συνήθως προσβάλλει μόνο τα περιστέρια. Είναι μάλιστα ο πέμπτος άνθρωπος στην ιστορία που έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

 

 

 

Το μικρό παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νέας Νότιας Ουαλίας, έπειτα από τρεις εβδομάδες ναυτίας, εμετού και συμπτωμάτων που έμοιαζαν με κρυολόγημα, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 

Μόλις έξι μήνες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, είχε ολοκληρώσει τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας.

 

Η κατάστασή της συνέχισε να επιδεινώνεται και σε διάστημα τεσσάρων ημερών εμφάνισε σύνδρομο επιληψίας σχετιζόμενο με εμπύρετη λοίμωξη και άρχισε να κάνει επιληπτικές κρίσεις. Οι γιατροί έκαναν όλες τις εξετάσεις, στο κοριτσάκι, ωστόσο δεν βρήκαν τίποτα ανησυχητικό.

Σύμφωνα με την New York Post, στο παιδί χορηγήθηκαν αντιιικά φάρμακααντιβιοτικά και φάρμακα κατά των σπασμών για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του εγκεφαλικού οιδήματος και στη μείωση της δυσφορίας, ωστόσο, τίποτα δεν ανακούφισε τα συμπτώματά της, καθώς ο εγκέφαλός της συνέχισε να διογκώνεται. Η 2χρονη ωστόσο πέθανε 27 ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Τι είναι η νόσος του Newcastle

 

Μετά τον θάνατο της, οι ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι έφερε ένα σοβαρό στέλεχος του παραμυξοϊού των πτηνών-1 APMV-1, ο οποίος προκαλεί τη νόσο του Newcastle.

 

Η νόσος του Newcastle είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ιογενής νόσος που προσβάλλει πτηνά και πουλερικά – συνήθως περιστέρια – και πήρε το όνομά της από την πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1926.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα που προκλήθηκε από τη μόλυνση, η οποία ξεκίνησε από τη μύτη ή το στόμα της από πιθανή έκθεση σε μολυσμένα περιττώματα ή υγρά περιστεριών.

 

Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα μόλυνσης από τον APMV-1 σε ανθρώπους αναφέρθηκε στην Αυστραλία το 1942.

 

Έκτοτε, έχουν αναφερθεί 485 ανθρώπινα κρούσματα παγκοσμίως, με περισσότερα από τα μισά να έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι ανθρώπων στις Κάτω Χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Γαλλία.

 

Στις σπάνιες περιπτώσεις που μολύνει τον άνθρωπο, συνήθως προκαλεί μόνο επιπεφυκίτιδα.

ethnos.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης