Διεθνή

Αποσύρεται από την Ιταλία, την πατρίδα της πίτσας, η Domino’s

Τα τελευταία καταστήματα που είχαν απομείνει έκλεισαν και η τοπική εταιρεία χρεοκόπησε. Αυτό ήταν το τέλος της Domino’s στην Ιταλία. Έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στην γενέτειρα της πίτσας, η εταιρεία αναγκάζεται να αποσυρθεί, χτυπημένη και από την πανδημία.

 

Η Domino’s δυσκολεύτηκε να βρει πελάτες από την έναρξη κιόλας της παρουσίας της στην Ιταλία, αναφέρει το BBC. Ίσως πάλι το στυλ να ήταν πολύ αμερικάνικο, γιατί προσέφερε, μεταξύ άλλων, πίτσα με ανανά, ένα συνδυασμό που οι Ιταλοί μάλλον βλέπουν με αποστροφή.

Τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία ePizza ζήτησε προστασία διάρκειας 90 ημερών έναντι των πιστωτών της, χρονική περίοδος που έληξε στα τέλη Ιουλίου.

Η εταιρεία επικαλέστηκε την πανδημία και τους παρατεταμένους υγειονομικούς περιορισμούς. Επιπλέον, δηλώνει ότι αντιμετώπιζε μεγάλο ανταγωνισμό από παραδοσιακά εστιατόρια που χρησιμοποιούν εφαρμογές για τις διανομές.

Το 2020, η φίρμα είχε 23 εστιατόρια σε όλη την Ιταλία και άλλα έξι υπό άλλη διοίκηση, ένας πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με τα 1.200 καταστήματα που υπάρχουν στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Σε όλο τον κόσμο η Domino’s Pizza έχει πάνω από 18.300 καταστήματα.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης